Venter store nedbørsmenger i Myrkdalen: – Vi er desperate etter å åpne

Blir det regn eller snø i Myrkdalen til helga? Det er avgjørende for om skianlegget kan sesongåpne nå.

Sist oppdatert: 4. desember 2019 kl 11.18
STILLE FØR STORMEN: Slik så det ut i Myrkdalen for et par uker siden. Nå venter de nedbørsmengder - som kan komme som enten regn eller snø. Foto: Myrkdalen Fjellheiser
STILLE FØR STORMEN: Slik så det ut i Myrkdalen for et par uker siden. Nå venter de nedbørsmengder - som kan komme som enten regn eller snø. Foto: Myrkdalen Fjellheiser
Lesetid: 2 minutter

Myrkdalen skulle etter planen sesongåpne til helgen. Men etter den tørreste november-måneden på nesten hundre år, i tillegg til store nedbørsmengder, er det høyst usikkert om skianlegget klarer å få åpne skiheisen nå.

– Vi er desperate etter å åpne nå. Men vi vet ikke. Det kommer veldig mye nedbør de neste dagene, og hvis det kommer som snø åpner vi nå i helg. Men vi kan ikke åpne på en værmelding, sier daglig leder i Myrkdalen Fjellheiser, John Ivar Norheim til Fri Flyt.

Nabo-skianlegget Voss åpnet i midten av november, mens Myrkdalen altså enda ikke har fått åpnet skiheisene. De jobber nå med å åpne Myrkdalsekspressen. Blir det nok snø kan de også åpne Kari Traa-trekket og barnebakken. Foreløpig værmelding viser nedbørsmender på opp mot 22 mm regn torsdag, og et par varmegrader.

Skianlegget har nytt snøproduksjonsanlegg, slik at de har kunnet produsere bra med snø gjennom senhøsten.

– Vi har greit med snø nederst i anlegget, men vi er avhengige av et snøfall på toppen, der det her blåst.

PROGNOSE: Slik ser værmeldingen ut for toppen av skianlegget. Foto: Fri Flyts Snøvarsel
PROGNOSE: Slik ser værmeldingen ut for toppen av skianlegget. Foto: Fri Flyts Snøvarsel

Ifølge Fri Flyts snøvarsel er det de neste 6 dagene spådd 69 centimeter snø på toppen av Myrkdalen, mens det i midten og bunnen er mildt og regn. 

Det er altså umulig for skisenteret å vite hva de kan vente seg. 

– Vi krysser fingrene for at det blir snø. Jeg tok toget gjennom Hallingdal denne uken, og det var så flott. Hvitt og fint. Men hos oss er det for lite nå. Det kommer nok regn også, men jeg håper det blir snø innimellom. Jeg kan ikke love noe, sier Norheim.

Myrkdalen åpner altså etter planen 7. desember, men Norheim forteller at de gjerne også åpner søndag om det lørdag ikke er mulig.

Forøvrig åpner Hallingskarvet og Grong sine skiheiser denne helgen.

Publisert 4. desember 2019 kl 11.18
Sist oppdatert 4. desember 2019 kl 11.18
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen