Det er krise i reiselivsbransjen, etter at omsetningen nærmest forsvant over natten i den pågående koronakrisen. Likevel har to giganter funnet hverandre på vestlandet. Aurland Ressursutvikling og Myrkdalen Fjellandsby funsjonerer, med en milliard i omsetning og 500 ansatte.

Myrkdalen Fjellandsby eier blant annet eiendommene rundt skisenteret på Voss, i tillegg til selve skianlegget og hotellet. Aurland Ressursutvikling stiller på sin side med blant annet Flåmsbana, Flåm Hotell og andre reiselivsselskap på vestlandet. Aurland har fra før vært blant eierne i Myrkdalen.

– En sterkere eierintegrasjon er helt naturlig for å bygge et solid selskap som står enda sterkere i et internasjonalt marked. Vi etablerer nå en tydelig, helårs reiselivsaktør, som lar turistene få oppleve noe av det beste Norge kan by på, sier Egil Svoren, styreleder i Myrkdalen Fjellandsby AS, og administrerende direktør i Schage Eiendom, som eier 23 % av det nye selskapet.

Eierstrukturen i selskapet Aurland Ressursutvikling vil se slik ut: Siva Eiendom Holding (36,5 %), Aurland Eige (30,8 %), Schage Eiendom (23,0 %) og Sogn Sparebank (9,7 %). 

– Sammenslåing er en perfekt kombinasjon, som det er jobba med over lengre tid, sier Solrun Hjelleflat, konsernsjef i Aurland Ressursutvikling. Hun vil fortsette som konsernsjef i det nye selskapet. 

Ifølge pressemeldingen er det nye selskapet verdsatt til mellom 1,5 milliarder kroner og 2 milliarder kroner.