Myrkdalen Fjellheiser

En halvtime ovenfor Voss finner vi Myrkdalen, et velkjent pudderhull med store ambisjoner om å bli et av landets beste skianlegg for alle målgrupper.

Sist oppdatert 15. oktober 2021 kl 12.00
Myrkdalen oversikt snowboard freeride fri flyt guide
Vestlandspudder er løssnø som ser tørr ut, men som bare blir bløtere og bløtere jo lenger ned i høyden du kommer. Myrkdalen har det i bøttevis. Foto: Klaus Finne

Anlegget begynte så smått i 2003 under navnet Voss Fjellandsby, og har siden utviklet seg under navnet Myrkdalen Fjellheiser, Myrkdalen Skianlegg, eller bare Myrk, blant venner. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Fra starten har Trysil vært målestokk for anleggene Myrkdalen ønsker å konkurrere med. De har langt igjen, men heiser og løyper med stor variasjon gjør at Myrk-maskineriet oppleves som mer enn et lite lokalanlegg. I flere retninger ligger gode offpistmuligheter og venter.

 

Løypekart og snøforhold

Myrkdalen løypekart fri flyt guide freeride ski alpint snowboard voss myrk mrykdal
Myrkdalen sender frikjørerne opp i høyden, proffene langt ut i skogen og jibberne til nærmest hotellet

Myrkdalen er bygget inn i et storslagent terreng med masse potensiale for fin skikjøring, og heisene spiser seg oppover mot høydene Kråni og Storebottseggi, hvor Kari Traa-heisen har topp-punkt.

Parken er fremdeles noe anlegget jobber med å utvikle, men med ambisjonene og familieorienteringen Myrkdalen har, og ikke minst som vertskap for Open Klasse, kan du forvente større og større park på Myrk.

Servering får du i hotellet og Myrkdalsstova i bunn, eller på Helgatun litt bortenfor. 

Myrkdalen får mye snø, men også mye nedbør og tåke - har du hørt om begrepet vestlandspudder? De greiene er oppfunnet her oppe. Fri Flyt har et alltid oppdatert snøvarsel for Myrkdalen.

 

Offpiste og topptur

Myrkdalen vil gjerne tilby det råeste av frikjøring. Det er ingen dårlig idé, så mye som det snør her - det er derimot litt flatt, så tenk mer løssnøcruising enn storfjellshøkking. Toppheisene som tar deg med opp over tregrensa gir tilgang til store boltreplasser med åpent lende.

Oppe på toppene av Storhaugen og Kråni kan du stå ned ski høyre eller "på baksiden" i åpent terreng. Hele dalen ski venstre fra Storhaugekspressen gir superlett tilgang til store cruiseflanker.

Kari Traa-heisen er kilden til de beste opplevelsene. Vil du cruise innenfor anlegget, tar du en lang travers mens du holder høyde til ski høyre fra toppen. Er du i eventyrhumør, peker du skia rett ned mot riksveien! Du må bære skia tilbake 10 minutter langs veien til Helgatun-heisen.

mikkel og mikkeline freeride myrkdalen maskot
Mikkel og Mikkeline er Myrkdalens barnemaskoter, som forsøker å tekkes kidsa ved å se ut som nybakte trillingforeldre som ikke har sovet på 16 måneder.

For randonee - folket er det ikke mangel på opplevelser i Vikafjellet. Vi må det minste omtale topptur i Myrkdalen ved å trekke frem Finnbunuten, som du kan bestige på en drøy times tid fra toppen av Traa-heisen.

  

Fri Flyt - reportasjer

Myrkdalen er ett av anleggene vi trakk frem som Norges 5 mest komplette skiopplevelser.

Sjekk ut denne bildeserien for en kjapp orientering om hvor bra en puderdag i Myrk kan bli.

Denne reportasjen i Fri Flyt fra en puddertur i adventstida er verdt en gjennomlesning.

Skipatruljen ble faktisk laget i Myrkdalen, sjekk den ut for å få noen tips!

Her finner du alle sakene vi har laget om Myrkdalen tidligere.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Myrkdalen er i stadig utvikling fra søvnig støyl til fullblods anleggsbygd. Nærheten til toglinja på Voss gjør det også mulig å bruke alternativer til bil. Her finner du anlegget på google maps. Det settes opp skibuss fra Voss stasjon, og anlegget har en hente/bringe-tjeneste fra Flesland flyplass.

Det er en campingsplass med noen hytter i nærheten i tillegg til resort-hotellet tilknyttet anlegget. På hotellet finner du også servering. Utenom dette må du til Voss om du trenger no spesielt, og nærmeste dagligvare må du ned til E16 for å finne.

   

Myrkdalen Fjellheiser i Voss / Vikafjell

myrkdalen.no

47 47 16 00

Antall heiser: 9

Antall nedfarter: 22

Lengste nedfart: 2000 meter

Høydeforskjell: 610 meter

Heiskort: 320

Hvor: 30 km fra Voss, 129 km fra Bergen, 90 km fra Sogndal, 382 km fra Oslo

Publisert 15. oktober 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 15. oktober 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen