Det lover grenansvarlig Asbjørn Skorpen, som også lover fordel for dyktige skikjørere under Horgi ned, som går mandag 27. juni.

– Det begynner å minke litt på snøen oppi der, men vi skal lage skidel uansett om deltagerne må litt utpå lyngen. Siden skidelen er på Finnbunuten blir det pause mellom skidelen og resten. Blir start ski klokka elleve, og start for resten av konkurransen fra Afdalsstølen klokka kvart over tre. Årets konkurranse blir nokså lik som i 2014, sier Skorpen.

DSC03877
DSC03877

DOMINANT: De siste årene har Kamilla Sporsheim vært suveren i jentenes individuelle klasse. Her trener hun til årets konkurranse i elva Grøvu i Møre & Romsdal. Foto: Tore Meirik

Horgi ned – hvor det konkurreres i skikjøring, stisykling og elvepadling, er en av Ekstremsportvekos mest populære konkurranser, og vinnerne i soloklassen kan trygt kalles Vekos mest komplette friskus-sportsutøvere. I lagkonkurransen deltar ofte både skikjørere, syklister og elvepadlere fra norgeseliten.

15-59-00_ordinary_1200
15-59-00_ordinary_1200

NUMMER TO I FJOR: Brage Vestavik (i midten) sykla på fjorårets andreplass-lag «Dubai Gay Liberation Front» under Horgi ned. Vestavik er en av landets beste utforyklister, og han hadde med seg en av landets beste padlere – Julian Stocker – og en av Voss´ beste frikjørere på ski (og elvepadlere for den saks skyld); Dag Sandvik (til venstre). Foto: Tore Meirik

Det blir fellesstart på skikjøringen, og så jaktstart i syklinga, og nytt i år er elektronisk tidtaking. Det er ikke avgjort hvor årets frikjøringskonkurranse går av stabelen, men tidligere har det også vært på Finnbunuten. Se galleriet under for ferske bilder som viser snøforholdene.

 Ekstremsportveko 2016 går fra 26. juni til 3. juli.