– Jeg holder en knapp på Myrkdalen

Fjellområdene på Vestlandet ser ut til å få en hvit jul, og statsmeteorolog Ida Fossli tror Myrkdalen kommer aller best ut.

Sist oppdatert 20. desember 2016 kl 12.00
SNØ TIL JUL? Statsmeteorolog Ida Fossli har tro på en hvit jul i Myrkdalen. Foto: Bård Smestad
SNØ TIL JUL? Statsmeteorolog Ida Fossli har tro på en hvit jul i Myrkdalen. Foto: Bård Smestad

– Fram mot helga er det mye av dem samme værtypen som rår. Lavtrykk inn fra vest, regn i lavlandet og mye vind i fjellet. Det blir gradvis litt lavere temperatur fra onsdag, som betyr at snøgrensa blir lavere. Hvem som får mest snø er vanskelig å si eksakt, men jeg holder en knapp på Myrkdalen, siden de ofte får mye nedbør! Foreløpig ser det ut til at Strandafjellet får minst. Men det blir ei uke med en god del nedbør på Vestlandet, sier statsmeteorolog Ida Fossli ved Meteorologisk institutt.

De siste ukene har store deler av Norge, med unntak av de nordlige delene, vært preget av mildvær og tidvis nedbør. Det har satt en demper på en ellers god sesongstart for skianlegg.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

SPÅ VÆR: I denne videoen kan du lære å spå været selv av Asbjørn Eggebø Næss.

Det så også lenge ut til at juleferien ikke ville bli særlig skivennlig. Nå ser det imidlertid ut til at temperaturene synker, og med store mengder nedbør på vei inn mot Vestlandet kan det bety snø. Det meste avhenger av at temperaturene holder seg under null. 

I tillegg til Myrkdalen kan også Hodlekve nyte godt av nedbøren dersom temperaturene holder seg lave. Også Røldal, Haukelifjell og Hovden kan vente seg godt med snø.

– Hvem kan få best snø i romjula?

– Værutsiktene over helga og fram mot nyttår er vanskelig å si noe eksakt om. Det kan se ut til at den milde værtypen holder seg framover, men at lavtrykkene beveger seg lenger nord. Det betyr at Vestlandet slipper unna mesteparten av nedbøren, sier Fossli.

– Utenom Vestlandet - hvor kan man vente seg snø?

Ellers i landet er det nok Nord-Norge, særlig Troms og Vest-Finnmark som ser ut til å være heldig å få mest snø. Og ikke minst slippe unna de mildeste temperaturene.

Publisert 20. desember 2016 kl 12.00
Sist oppdatert 20. desember 2016 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen