– Det ekke flatt, det er bratt!

Jeg får til stadighet høre av mange i skimiljøet at det er så flatt i Myrkdalen. Er det virkelig sånn? Denne helgen tok vi turen over fjellet på jakt etter svar.

Sist oppdatert: 14. desember 2017 kl 10.33
IKKE FLATT OG IKKE SNØFRITT: Myrkdalen i helga. Ikke feil. Foto: Olav T. Valebjørg
IKKE FLATT OG IKKE SNØFRITT: Myrkdalen i helga. Ikke feil. Foto: Olav T. Valebjørg

Fri Flyt var representert i Myrkdalen i helga, på jakt etter bratt skikjøring under skoggrensa – altså en type skikjøring som det i følge mange i miljøet etter sigende ikke skal være her.

Været spilte så til de grader på lag med oss, til tross for et fryktelig mildvær med plussgrader opp til selv de høyeste toppene i området dagene før. Torsdagen snudde det, og kaldlufta strømmet inn over Vestlandet og brakte med seg kald nedbør nesten ned til havnivå.

De varierende temperaturene og mye vind la grunnlaget for en ganske ekkel skredsituasjon, så det ble raskt klart at det ikke var noe annet å gjøre enn å la høyfjellet være og sette skituppene i retning skogen.

file-2[1]
file-2[1]

Det er blitt tynnet mye skog i Myrkdalen den siste sesongen. Såpass mye at jeg ikke er redd for å påstå at skogskjøringen de rette stedene har tatt seg opp på høyde med det best man har i Norge.  

Glissen bjørkeskog, puter, morsomme elveleier (som man riktignok skal være litt forsiktig med så tidlig på sesongen) et skikkelig snøhull av en dal og ikke minst en god infrastruktur ift heissystemet legger grunnlaget for det.

DSC_0502[2]
DSC_0502[2]

Uten å røpe alt for mye, og samtidig risikere å få lokale pokaler på nakken, er tipset å ta seg en kjøretur innover dalen mot Vikafjellet og spotte linjer. Det det ser glissent ut, er det bra! Kjør tilbake til anlegget, ta heisen til topps og sett skiene i retning veien.

Bare ta en titt på denne videoen som beviser både bratthet og hvor mye glede god skogskjøring kan bringe (sett på lyd!): 

Publisert 14. desember 2017 kl 10.33
Sist oppdatert 14. desember 2017 kl 10.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen