Den nokså legendariske vagværen (og råtassen) Øystein Bakke, som for øvrig skal ha deler av æren for en haug Røldal Freeride Challenge-seire, minst en Freeride World Tour-seier, et junior-NM gull i frikjøring, en legendarisk skirelatert film, ukesvis med skallebank, en utall seire i andre konkurranser og Gud vet hvor mange filmsegmenter, har prøvd løypa, og her får du vite hva som skal til for å slå fyren som har kjørt ned en svær foss under Stryn freeline Jam.  

683 meter høydeforskjell

Annonse

Løypa til Lemonsjø Klivet har en høydeforskjell på 683 meter, og er litt over 5,8 km lang. Løypa har to definerte klatringer, og går hele tiden i nærheten av heisene på Lemonsjøen. Øystein brukte såvidt over en time og 16 minutter på sin testtur denne uka.

– Krevende terreng

– Løypa går fra bunn av skisenteret og opp til toppen, ned mot «skavlein», på med fellene igjen og opp Bekkedalen. Her tas skiene på sekken før siste oppstigning. Nå står nedfarten for tur og de siste kreftene brukes via skavler og skogsløypa ned mot mål. Det er en skikkelig artig trasé, i krevende terreng, sier Øystein.  

Samme dag arrangeres Lemonsjøracet, som er et fjelltelemarkrenn, også med klasse for de med festa hæl.

Mer info om Lemonsjø Klivet og Lemonsjøracet finner du her!