– Nå er det bare å komme seg til Setesdal for å få se Big Air. Det blir spennende å se hvor høyt lista ligger i år, sier daglig leder i Hovden Aktiv, Pål Berntzen til Fri Flyt.

Lørdag arrangeres det sesongens første norgescup-renn i Big Air på Hovden i Setesdal. Konkurransen er en av tre - de to andre i Vikersund og på Dombås. Hovden har, i likhet med store deler av resten av landet, vært prega av mildvær en god stund, og har ikke fått særlig mye natursnø siden åpningen. Det har likevel ikke stoppet arrangøren fra å lage et verdig hopp til konkurransen.

– Hvordan ser det ut nå? Går det fint å gjennomføre Big Air-konkurranse?

– Null problem! Hoppet er bygd ferdig og testa. Forholdene er ikke optimale, men vi har allerede en trippellinje klar her. Det er ikke noe problem å få til bra park her nå, sier Berntzen.

– Hvor tror du lista vil ligge triksmessig?

– Det er vanskelig å si, men folk har kasta dobbelcork 10 her. Så et eller annet høyt på dobbel-skalaen kan vi nok forvente oss.

Hovden hadde både NM og kvalifisering til X Games Big Air i fjor. Berntzen mener de nå har befestet sin posisjon som freeski-arrangør i Norge.

–  Nå har vi bevist at vi satser på hundre prosent på park, og vi skal være der at vi sikter mot å ha den beste parken i Norge. Vi fikk egentlig en sein forespørsel fra Skiforbundet om å gjennomføre det, men vi takket ja med åpne armer.

Arrangementet starter på Hovden lørdag klokken 08.00.