Foreløpig har de nye eierne gjort en opsjonsavtale om å overta Jondal kommune sin aksjepost på 51 prosent, skriver Bergens Tidendes nettutgave i dag.

Fra før har Skigutane, sammen med selskapene Folgefonn Invest og Fjordplan fra Jondal, overtatt de øvrige aksjene i Folgefonn Sommarskisenter. Disse aksjene har siden 1995 vært eid av fedrene til kjente alpinister som Tom Stiansen, Aksel Lund Svindal.

Annonse

- Nå overtar freestylemiljøet, sier ex-kulekjører Hans Engelsen Eide. Han er gründeren bak Skigutane og fremdeles nest største eier.

Engelsen Eide mener de har skaffet seg et skianlegg med stort potensial.

- Allerede neste år bør vi stable på beina en heis til, utvide serveringen og se hva vi kan gjøre med det øvrige tilbudet. I dag er det bare 30 prosent av dem som kjører opp til Folgefonna som går på ski. Vi snakker om en perle som ikke er utnyttet, sier Engelsen Eide til bt.no.

For Skigutane er det første gang de går inn i et skianlegg.

- Skianlegg var ikke tenkt som noe satsingsområde. Men Folgefonna ligger i vår region, og det ble for fristende. Dette er lidenskapen vår, og det finnes heldigvis en god del andre ski- og brettidioter i dette landet, sier Eide Engelsen.

Skigutane på Voss har fra før merkevarene Bula og Kari Traa. De siste årene har selskapet i tillegg kjøpt opp selskaper som Linken, Åsnes og svenske Extrem.