Nysnøfest på Folgefonna - vurderer å åpne allerede i påsken

Folgefonna vurderer å åpne heisene allerede skjærtorsdag.

Sist oppdatert: 16. mars 2017 kl 11.02
VURDERER Å ÅPNE: Folgefonna vurderer å åpne heisene allerede i påsken. Her er bilde fra helga som var. Foto: Andreas Skogseth / Folgefonna
VURDERER Å ÅPNE: Folgefonna vurderer å åpne heisene allerede i påsken. Her er bilde fra helga som var. Foto: Andreas Skogseth / Folgefonna
Lesetid: 2 minutter

Det snør godt på i sommerskisenteret på Folgefonna, og en sen påske gjør at skianlegget nå vurderer å åpne heisene allerede skjærtorsdag.

– Vi vurderer åpent utifra vær og snøforhold. Det er viktig å påpeke at det er en sen påske i år, og vi har uansett pleid å åpne siste helg i april. Om vi åpner 1-2 uker tidligere spiller sånn sett ingen stor rolle. Vi er klare vi, sier daglig leder i Folgefonna sommerskisenter, Andreas Skogseth til Fri Flyt.

Selv om starten på vinteren var nedbørsfattig for skianlegget har det i februar og mars lavet ned med snø. De neste dagene er det spådd halvannen meter nysnø i skianlegget, som nå kan gjøre som i 2014 - altså åpne allerede i påsken.

– I tillegg har vi samla masse snø i vinter, og har vi har spart mye snø fra i fjor. Vi ser lyst på sommersesongen nå, sier Skogseth.

Da de åpnet i påsken i 2014 ble det et populært tilbud.

– Det var helt strålende forhold. Vi var definitivt ikke forebredt på at det skulle være så populært å være på Fonna i påsken. Hvis vi holder åpent i år skal vi sørge for å ha nok plass til parkering og gjester.

Skogseth sier de kontinuerlig ser på langtidsvarselet om de kan åpne i påsken. Dersom det ikke lar seg gjøre vil de åpne siste helga i april. Han forsikrer om at veien opp til Fonna blir brøytet, og at de i utgangspunktet er klare.

Publisert 16. mars 2017 kl 11.02
Sist oppdatert 16. mars 2017 kl 11.02
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen