Fredag denne uken sesongåpner det første sommerskisenteret i Norge, og det skjer etter flere dager med nysnø. 

– Vi fikk nysnø for et par dager siden og i går. Snøen har sunket sammen siden i går, men det er veldig fine forhold. Oppe er det tørt, og nede er det litt lett sløsj. Det ser det veldig fint ut her, sier daglig leder i Folgefonna sommerskisenter, Andreas Skogseth, til Fri Flyt.

For andre gang i historien åpnet skianlegget heisene i påskeferien, og har i tillegg hatt åpent 1. mai-helga og helgen som var. Det er likevel nå de for alvor åpner for sesongen.

– Det har vært veldig god interesse, og særlig i påsken. Den var så såpass sen, og det var en del snø. Folk er tydeligvis gira. Nå blir det mer forutsigbart, og folk vet at vi er åpne.

Det ligger an til å bli en god åpningshelg på Fonna. Lørdag er det spådd en varmegrad og sol i skianlegget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IMG_8113
IMG_8113

BYGGER: Her bygges parken fredag formiddag. Foto: Visitfonna

Satser tungt på park

Som tidligere år er det parkgüru Emil Fossheim som har ansvaret for at parken på Folgefonna skal holde et høyt nivå. Han lover en variert park for alle nivåer. Allerede i vinter var han oppe i skianlegget, og han også holdt på frem til torsdag. Sammen med crewet sitt skal han være i parken i hele sommer.

– Vi har bygget en god del allerede. Vi har dosert opp trippellinja, så den er klar. Der er det slik at helningen varierer fra år til år, så i år har vi bare kjørt på og laget den slik vi vil. Også blir det fortløpende satt opp mye rails. I morgen vil jeg tro det er en bra park å kjøre allerede da, sier Fossheim.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FullSizeRender
FullSizeRender

HOPPLINJE: Mye av parken er allerede klar. Foto: Visitfonna

Bygger i hele sommer

Han er klar på at parken skal arbeides med hele sommeren.

– På Fonna smelter det hele tiden, så det er aldri samme greia. Parken blir alltid ødelagt, så vi må må bygge kontinuerlig.

– Hva blir nytt i år?

– I fjor var det ny heis, og det ga mange nye muligheter. Mye lenger park. Det var første året, så da lærte vi noe. Da har vi utnyttet det til å kunne legge løypa enda bedre til rette i år. Det blir også litt mer hemmelige spots enn i fjor. Det er jo det som er det gøyeste å lage.

Forøvrig åpner Galdhøpiggen sommerskisenter 20. mai, mens Stryn sommerskisenter satser på åpne i overgangen mai/juni.