Åpner til helga?

SESONGSTART: Bjorli er alltid et av de første skianleggene i Norge som åpner, og de håper å starte heisene kommende helg.

Sist oppdatert 21. oktober 2013 kl 07.49
2012: Over 20 parkelementer, bluebird og påskeføre på Bjorli 20. november i fjor. Det satte Vebjørn Svorkmo (i lufta) og Espen Bergh pris på. Foto: Tore Meirik
2012: Over 20 parkelementer, bluebird og påskeføre på Bjorli 20. november i fjor. Det satte Vebjørn Svorkmo (i lufta) og Espen Bergh pris på. Foto: Tore Meirik

– Vi har satt en foreløpig åpningsdato til 26.10, slik værmeldinga ser ut per nå, men som vi vet fra tidligere endrer dette seg fort begge veger. Akkurat nå er det været som bestemmer på Bjorli, så det meste er med forbehold om rett vær, sier Ola Myren fra Bjorli skisenter til Fri Flyt.

Mikropark

Han håper å ha et lite parktilbud klart fra en av de første dagene, men det er løypene som skal klargjøres først.

– På grunn av heis- og løypestrukturen vår vil Lysløypa og Bøvra bli prioritert i første omgang, og vi ser for oss at snølegging/ åpning av terrengpark kan skje ca 10 dager etter at  de to første løypene er ferdige. Snølegginga tar ikke så lang tid, men bygging og preparering av elementer tar også litt tid å fullføre. Fra en av de første dagene vil vi tilby 1-2 hopp og 1-2 rails nederst i en av løypene, så sant vi får produsert nok snø til dette, sier Myren.

Alltid tidlig ute

I fjor var Bjorli svært tidlig ute med en voldsomt innholdsrik park. Fri Flyt var på plass 20. november 2012 og prøvde parken som da hadde over 20 elementer.

LES OGSÅ: Parkmaraton på Bjorli

Året før var innholdet langt mindre, men også da var Bjorli først ute med å tilby heisbasert skikjøring med en ørliten park.

LES OGSÅ: Mer om Bjorli Skisenter

– Over 20 elementer

– Åpning av parken vil som nevnt over, skje ei viss tid etter åpning av de andre løypene, men alt er vanskelig å spå på stående fot. Vi vil tilby 10-12 hopp, og ca. 10 rails. Bortsett fra varierende oppsett av elementene i parken vil det ikke bli noen nyheter som vi vet så langt denne sesongen, sier Myren. 

7 km kunstsnø

Nytt i skisenteret på Bjorli denne sesongen er enda bedre kunstsnødekning. Ifølge daglig leder Myren har skisenteret nå hele sju kilometer løype som kan åpner uten annen hjelp fra oven enn minusgrader.

– Nyheter i anlegget dette året er ca. 800m vann- og luftrørgate, og 23 nye snøproduksjonstårn i Bøvra, dermed er Bøvra i sin fulle lengde utstyrt for snøproduksjon, slik at vårt kunstsnøanlegg nå spenner seg over ca. 7 kilometer med løypetrasèer.

Bjorli oppdaterer nettsidene fortløpende om sesongstarten. Mer info finner du her!

Vi følger med på sesongstarten i norske skianlegg. Flere skisentre finner du her!

Bjorli-bonus

Publisert 21. oktober 2013 kl 07.49
Sist oppdatert 21. oktober 2013 kl 07.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen