Vil satse flere hundre millioner kroner på Bjorli: – Det er nå eller aldri

Bjorli Utvikling vil bygge ny skiheis til Bjorlitoppen, og i tillegg til et stort antall nye overnattingsplasser.

Sist oppdatert 21. september 2020 kl 09.48
Bjorli skisenter
NY HEIS: Bjorli kan få ny heis - og en rekke nye hytter. Foto: Bjorli skisenter

Bjorli i Lesja er vanligvis et av de første skianleggene som åpner i Norge, og har fra før 11 nedfarter og 11 heiser.

Nå vil selskapet Bjorli Utvikling, satse et beløp som de beskriver som «flere hunder millioner kroner» på utvikling av skianlegget. Det vil de gjøre i samarbeid med kommunen. Men først må de få kjøpt skisenteret fra den tidligere eieren.

– Planarbeidet legger opp til en storstilt utvikling av Bjorli som skiresort og som helårs reisemål. Lesja kommune ønsker sammen med Bjorli Utvikling AS å etablere nytt skitrekk til fjellet Bjorlitoppen, samt bygge nytt hotell, tusen nye varme senger og 500 nye hytter og leiligheter i området, skriver Lesja kommune og Bjorli Utvikling i en pressemelding.

Ifølge lokalavisen GD skal selskapet Bjorli Utvikling nå være i sluttfasen av et oppkjøp. Bjorli Skisenter AS eies i dag av blant annet Wenaas-gruppen.

Men selv om planene er store, gjenstår en god del av arbeid.

– Vi må få til et samarbeid med reiseutviklingsselskapet Romsdalen AS på Åndalsnes som produktutvikling, markedsføring og salg. Her har vi en samarbeidsavtale og starter konkrete samarbeidsaktiviteter senere i september. Videre trenger vi avtaler med grunneierne. Her foregår det konstruktive forhandlinger. Og vi trenger å hente inn betydelig kapital for å finansiere planen, sier Oddbjørn Vassli, daglig leder i Bjorli Utvikling til GD.

Hytteutbyggingen vil i praksis bety nytt hotell med 250 senger, 1000 utleiesenger i hytter eller leiligheter. I tillegg blir det 2500 senger i en hyttelandsby.

– Utgangspunktet for engasjementet er at vi ser at Bjorli ikke har hatt samme utvikling som andre alpindestinasjoner. Det er betydelige muligheter for vekst. Det er et marked i sterk utvikling, sier Vassli.

Ordfører i Lesja, Marianne Skotte, er svært positiv til planene.

– Det er nå eller aldri. Etter en periode der ere hoteller har blitt nedlagt og aktiviteten på Bjorli som skisted har stått i stampe, i motsetning til andre tilsvarende steder i Innlandet, mobiliseres det til ny giv, sier Skotte til GD.

Han sier det vil foreligge en forretnings- og investeringsplan om et drøyt år. Han håper første bygg står ferdig i 2022.

Publisert 21. september 2020 kl 09.48
Sist oppdatert 21. september 2020 kl 09.48
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen