Enda bedre i skogen!

SESONGSTART: Selv om snøen har glimta med sitt fra vær i høst, og nyheisen er utsatt, har ikke sogningene ligget på latsiden.

Sist oppdatert: 11. november 2013 kl 09.20
UTSATT: Den nye heisen som var planlagt i Sogn skisenter er utsatt en sesong. Nå har gjengen brukt tida på å hogge skog i Modvo i stedet, og det er kanskje enda bedre enn ny heis? Foto: Christian Nerdrum
UTSATT: Den nye heisen som var planlagt i Sogn skisenter er utsatt en sesong. Nå har gjengen brukt tida på å hogge skog i Modvo i stedet, og det er kanskje enda bedre enn ny heis? Foto: Christian Nerdrum
Lesetid: 2 minutter

– Vi har rydda skog i Modvo igjen, siden vi ikke får snø med det første. Blir knall med heis her neste år! Når det skjer blir det totale antall kvadratkilometer med nytt skiområde enormt med tanke på at Sogndal har planer om å åpne en i år, og at Sogndal skal opp med nummer to neste år, i tillegg til heisen vår. Dermed blir totalpakken med Sognapass i begge anlegg neste år bli billigst og best i landet i forhold til boltreplass per gjest/innbygger, med kveldskjøring/lykt, og med heiser og feller på dagtid, sier en entusiastisk daglig leder Øystein Veum.

Men hva skjer denne vinteren? Målet er å starte sesongen 7. desember på en blanding av kunstig og naturlig snø. Terrengparkelementer er ikke førstepri de første dagene.

– Hvilke heiser og løyper åpner først? 

– Vi produserer i to anlegg og deler etter at vi nå har bygd snøanlegg i barneområdet. I hovedbakken legger vi først en kilometer og får 400 høydemeter når kanonene har jobba litt. Jeg har bestilt mye snø, og det er lite rognebær i Sogn i år (trærne skal ikke ha to tunge bør i samme sesong, det vil si masse snø).

– Hva slags terrengparktilbud blir det fra første dag?

– Park kommer i andre eller tredje rekke, da vi må prioritere hovedbakken for snølegging. Vi har engasjert ivrige i Lurkarlaget og studenter som har greie på å bygge park og vedlikeholde. Sammen med andre locals som bor i anlegget i fem måneder.

– Hvilke nyheter har dere i anlegget denne sesongen?

– Vi skulle hatt ny heis på programmet, men vi får ikke ferdig papirarbeidet til vinteren setter inn. Heisen var bestilt og produsert av Taubaneteknikk/Leitner, men er solgt til et annet anlegg da vi ikke var klare. Vi går på igjen til våren, og får et godt prosjekt i stedet for å komme opp i full vinter på 1000 moh. Dermed har vi heller brukt tida på å bygge snøanlegg i barne- og parkområdet i høst, noe som gjør det sikrere og lettere å få til et godt barneområde og bra parkelementer.

Publisert 11. november 2013 kl 09.20
Sist oppdatert 11. november 2013 kl 09.20
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen