/ Folk

Sølvgutten

Skeptikere må tie. Tanner Hall, løven fra Kalispell i Montana er tilbake. Igjen.

Sist oppdatert 20. januar 2019 kl 11.09
STERK START: Tanner Hall starter årets Freeride World Tour med andreplass i åpningsrennet i Hakuba. Foto: Hans Petter Hval
STERK START: Tanner Hall starter årets Freeride World Tour med andreplass i åpningsrennet i Hakuba. Foto: Hans Petter Hval

– Jeg brukte instinktet i dag, sier Tanner Hall.

Det er troverdige ord fra en kar på 35 år som fortsatt lærer seg nye triks i parken og kjører om mulig bedre på ski enn noensinne. Instinktet som Tanner forteller om er et instinkt som veldig få andre deler på så sterkt vis, nemlig en helt egen måte å kjøre på ski på. Og det forsterkes av en helt unik dedikasjon til skikjøring. Tanner Hall vil bare kjøre på ski, og med pallplass i sin første Freeride World Tour melder han seg inn i en ganske så eksklusiv klubb, bare et par stykker har gjort det tidligere.

SE HØYDEPUNKTENE FRA FWT JAPAN

– Dette var mye mer nervepirrende enn jeg hadde forestilt meg. Nervene satte inn for fullt på toppen. Så, jeg er glad jeg er ferdig med dette første stoppet, nå føler jeg meg klar for resten av touren. Det er jo min aller første frikjøringskonkurranse, jeg har jo aldri deltatt på Cold Rush eller Linecatcher eller noe. Konkurranseformatet er veldig krevende, du må vite nøyaktig hvor du skal, og du har bare én sjanse. Det er som å filme den perfekte linja. Man må være hundre prosent fokusert, sier Hall til Fri Flyt.

Tanner har hatt et tøft år med samlivsbrudd og ikke fornyet kontrakt med Oakley (som Tanner har vært sponset av siden han var 15), og har vært på randen av å gi opp hele skikarrieren. Lørdagens sølvmedalje er derfor et perfekt manus for en ny dokumentar om skisjefen Hall. Constantine Papanicolaou (CP), som blant annet lagde Tanners «The Massive» i 2008 og Seth Morrison-dokumentaren, «The Ordinary Skier» i 2011, er i gang med å gjøre et dokumentarprosjekt om Tanner med planlagt utgivelse en gang i 2020.

– Nå vil jeg bare gå opp igjen og kjøre en gang til, sier Tanner.

Publisert 20. januar 2019 kl 11.09
Sist oppdatert 20. januar 2019 kl 11.09
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen