/ Folk

Candide Thovex forlater Faction

En av verdens største skistjerner, Candide Thovex, forlater Faction skis etter 10 år - og flere ikoniske skimodeller. Det er ukjent hva han gjør videre.

Sist oppdatert: 18. januar 2022 kl 09.54
Candide Thovex
SLUTT: Verden har nå sett Candide Thovex med Faction-ski for siste gang. Foto: Tim Jarvinien
Lesetid: 2 minutter

Denne uken ble det klart at et av skiverdens mest ikoniske samarbeid er slutt. Ifølge en pressemelding fra Faction og Candide Thovex selv går de nå hver til sitt etter 10 års samarbeid.

– Etter 10 års samarbeid føler jeg det er på tide med en ny start. Jeg startet å jobbe med Faction i oppstarten og jeg er glad for å se hvor mye de har vokst, skriver Thovex på Instagram.

Thovex var opprinnelig konkurransekjører, og har blant annet et X Games-gull fra 2000. Men i senere tid er han mest kjent som filmprodusent- og viralkjendis på ski.

Blant annet har han kjørt på Den kinesiske mur, kjørt på gress og hatt en egen filmspalte på Youtube med vanvittige followcam-skifilmer.

Sammen med Faction har han utviklet flerfoldige skimodeller med det klinkende navnet Faction Candide. Ifølge pressemeldingen blir årets kolleksjon med ski også den siste.

– Candide er et geni, og har uten tvil hjulpet Faction mye. Det er vi evig takknmelige for. Etter 10 år sammen ahr vi utviklet prisvinnende ski, og begge parter føler vi har fått til det vi ville, sier administrende direktør i Faction, Alex Hoye.

I desember 2020 ble det også kjent at Candide startet sitt eget klesmerke. Candide er heller ikke den første legenden som bytter ut en årelang skisponsor. I 2020 ble det klart at Eric Pollard avsluttet samarbeidet med Line, og startet sitt eget skimerke.

Fri Flyt har gjennom årene testet flere av Candides ski. Sist i 2021, da 3.0-versjonen ble testet. Denen skien har også blitt testet flere ganger i ulike varianter.

I 2019 testet Fri Flyt også Faction Candide 5.0.

Twintipskien Faction Candide 1.0 ble forøvrig testvinner i 2015.

Nå er det altså åpent hva skilegenden gjør videre.

PS: Da Benjamin Forthun, som har vært sponset av samme skimerke som Candide (Faction), gjestet Fri Flyts podcast kunne han dessuten fortelle at hele Faction-teamet var i samme skianlegg som stjernen, uten at de møtte han. 

Publisert 18. januar 2022 kl 09.54
Sist oppdatert 18. januar 2022 kl 09.54
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen