Han har blitt kalt verdenshistoriens beste fjelløper, men han vil aller helst bevege seg raskt i fjellet med ski under beina. I den nyeste episoden av Salomon TV får vi bli med spanske Kilian Jornet hjem til Romsdalen.

Der skal han forsøke seg på en heftig rute sammen med Philipp Brugger. Sammen skal de linke syv fjelltopper i Romsdalen på én dag - uten biltransport imellom.

Ruta Kilian og Philipp Brugger forsøkte seg på går over syv fjelltopper i Romsdalen, og linkes vanligvis sammen med bilkjøring og/eller et lengre tidsrom. For Kilians del var ingen av de to alternativene tilstede, og han løp mellom toppene.

Totalt er turen 77 kilometer og 9000 høydemeter.

Skjermbilde 2016-12-20 kl. 10.35.54
Skjermbilde 2016-12-20 kl. 10.35.54

Turen var derimot ikke like lett for alle ...

– Å filme med Kilian var både lett og ekstremt vanskelig. Han er en ekstremt snill person som liker å jobbe hardt for å få jobben gjort. Den vanskelige delen er rett og slett å holde følge med han, sier Anthony Bonello, produsent for episoden, i en pressemelding.

Se andre episoder fra Salomon TV i år:

Fri Flyt har et stort arkiv med webserie for å få i gang vinterstemningen. Sjekk ut vårt arkiv med serier fra blant annet SalomonDPSDynafitBlack DiamondPeak PerformanceG3Armada og Arc'TeryxAlle episodene kan du se her!