/ Skifilm

Freeski-TV fra Norge i morgen!

Her er noen små smakebiter på Salomon Freeski-TV episode 3, som er laget i Sogndal og Luster. Episoden går på lufta klokken 16.00 i morgen!

Sist oppdatert 24. oktober 2011 kl 10.50
PUTEFEST: Neida, dette er ikke Canada, men Norge!
PUTEFEST: Neida, dette er ikke Canada, men Norge!

Frikjøringas gudfar, og hjernen bak Salomon Freeski-TV, Mike Douglas, var på plass i Norge i vinter for å lage web-episode. Tirsdag klokken 16.00 får du se resultatet her på friflyt.no. I tillegg til Douglas selv, var Enak Gavaggio, Åsmund Thorsen og Eirik Finseth med foran kamera.

– Det virka som både Enak og Mike syns det var kult å være i Norge. Selv om det var mye snø i Sogndal i fjor, var det enda mer der Mike kom fra. Han hadde El Niña-forhold hjemme, men jeg tror han var storfornøyd med turene i Sogndal, forteller Eirik Finseth.

Selv om han ikke kjører Salomonski, har Douglas bekreftet at også Finseth er med i episoden.

– Kult at jeg er med altså, særlig siden jeg kjører 4frnt, sier Eirik.

– Hva slags fyr er frikjøringas gudfar?

– Han er en ålreit og trivelig kar som fort fant tonen med alle. De var ekstra artig å se at noen er så motivert og så glad i å kjøre ski, selv etter å ha gjort det i en mannsalder. Han er jo over førti år gammel!

– Er du overrasket over at du er med?

– Nå har jeg ikke sett episoden, så jeg vet ikke hvor mye jeg er med, men litt overraskende er det ja. Det er ingen overgang til Salomon på gang for min del i hvert fall, det er sikkert.

– Hvor er episoden spilt inn?

– Den ene dagen tok vi heisen til topps i Hodlekve, så gikk vi til topps på en del mindre linjer da vi kom lenger inn. Ellers er alt filmet ved hjellp av egen muskelkraft. Puteområdet som du ser på bildet er like ved veien. Konklusjonen etter sogndalsturen ble at man trenger ikke gå til topps på et fjell for å finne fin skikjøring. Ofte finner man fete skogslinjer like ved veien, som man kan kjøre mange runder på, sier Eirik Finseth.

Mike Douglas, som du kan lese mer om i høstens siste utgave av Fri Flyt, mener at landskapet i Sogndal var perfekt for å illustrere skikjøring i et historisk perspektiv.

– Jeg tviler på det fins noe sted i verden hvor skihistorien står sterkere enn i norge. Skikjøring er innbakt i alle deler av norsk kultur, og ingen steder i verden er bedre egnet til å illustrere dette enn fjordene rundt Sogndal, sier han.

Episode 3 i årets sesong av Salomon Freeski TV; This Is Norway, ser du her på friflyt.no tirsdag klokken 16.00! Noen smakebiter fra episoden ser du på bildene.

Publisert 24. oktober 2011 kl 10.50
Sist oppdatert 24. oktober 2011 kl 10.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen