– Årets Film Tour blir ikke like redusert som i fjor da vi hadde lov til å ha maks 200 på visning uansett størrelse på kinosal. Nå er det 1-meteren som gjelder, og det begrenser plassen på samtlige visninger. men f.eks i trondheim kan vi ha 500 på visning og Oslo har vi 1000 på visning fordelt på to visninger, sier prosjektleder og Film Tour-sjef, Lisa Kvålshaugen Bjærum.

Mandag morgen klokken 10.00 starter billettsalget til det som for mange kickstarter årets skisesong. Film Tour ble arrangert også i fjor, men i år blir det i en variant som ligner mer på det vi kjenner fra tidligere.

Opprinnelig skulle Fri Flyt vise den nyeste filmen fra Matchsticks Productions, med Tonje Kvivik, Hedvig Wessel og Nikolai Schirmer. Men filmen ble utsatt på grunn av skogbrann og problemer knyttet til pandemien. 

– Jeg er supergira på at det blir helnorsk program, og det var egentlig planen før vi landet MSP før sommeren. Men produsentene i Matchstick har blitt rammet av skogbranner, og derfor kan de ikke levere filmen før 2.oktober. Vi har premiere 25.september, så da hadde jeg ikke så mye valg enn å gå tilbake til opprinnelig plan, sier Kvålshaugen Bjærum.

Dermed er det Nikolai Schirmers Wavy som blir årets hovedfilmen. I tillegg får du se storfjellsfilmen Coastal Temptations, Robert Aarings Fornybarski 2.0, det beste og verste fra Skipatruljen og spesialversjonen fra Slvsh med Øystein Bråten og Ferdinand Dahl.

– Det skal sies at vi jobber med å få til en egen visning med Matchstick-filmen i slutten av oktober. Det er for øvrig ikke landa enda.

Billetter til årets Film Tour skaffer du deg her. På grunn av koronarestriksjoner er det kun en billett per person.

Her går årets turne:

Stavanger - 25.september  

Bergen - 27.september  

Voss - 28.september  

Sogndal - 29.september  

Volda - 1.oktober  

Ålesund - 2.oktober  

Molde - 3.oktober   

Åndalsnes - 4.oktober  

Sauda (ekstravisning) - 5.oktober  

Oslo - 6.oktober  

Hovden (Kitebua, ekstravisning) - 10.oktober  

Lillehammer - 11.oktober  

Oppdal - 12.oktober  

Trondheim - 13.oktober  

Levanger - 14.oktober  

Tromsø - 16.oktober    

Henningsvær - 18.oktober  

Narvik - 19.oktober

Bodø - 20.oktober