Light Lines-prosjektet har fått mye oppmerksomhet for innovativ fotografi og hardtslående miljøfokus.

– På Fri Flyt Film Tour viser vi reisen til Nord-Norge, der vi tok tre bilder i serien. Medgang og motgang, vær og «dad jokes», er den røde tråden i filmen, sier fotograf Vegard Aasen.

Se traileren her:

Det er Aasen som kom opp med idéen til Light Lines. Noe han har grublet på i mange år før han endelig kom i gang våren 2022. Et tidkrevende prosjekt han har gjennomført sammen med Calum Macintyre, Adam Gairns og Terje Høihjelle.

– Målet er å ta en serie på ti bilder og lage en film av skikjøring på ikoniske norske fjell og skilinjer - i mørket med hodelykt, har den prisvinnende fotografen tidligere sagt til Fri Flyt.

LYS I MØRKET: Alt måtte klaffe for at fotoprosjektet av Store Ringstind skulle la seg gjennomføre. Foto: Vegard Aasen
Les også
En skiløper med hodelykt lyser opp toppflanken på Store Ringstind. Lyden av stålkant mot is fyller lydrommet i Hurrungane fullstendig i den ellers så stille vårnatta.
MANNEN BAK: Vegard Aasen under arbeidet med prosjektet «Light Lines». Foto: Terje Valen Høihjelle
MANNEN BAK: Vegard Aasen under arbeidet med prosjektet «Light Lines». Foto: Terje Valen Høihjelle

Vegard & co vil at bildene skal ha en symbolsk effekt mot arealinngrep knyttet til hyttebygging, veier, gondoler og skiheiser.

– Alt det vi mennesker mener vi trenger, som spiser opp naturområdene våre bit for bit. På Hardangervidda bygger de Eidsfjord Resort på den ene side og planlegger å bygge gondol i Odda på den andre siden. I Luster planlegger de gondol. I Jølster, i Flåm, på Sula, i Mosjøen og i Sauda gjør de det samme. Hvor mange gondoler trenger vi egentlig?

Knut August Svisdal og Stinius Skjøtskift
Les også
«Late Bloomers» blir en av de seks filmene som vises på Fri Flyt Film Tour. Skaperne av filmen gleder seg til å vise frem noe de aldri har gjort før.
LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Les også
Fotograf Vegard Aasen har sammen med snowboarder Calum Macintyre engasjert seg i saken hvor regjeringen har planlagt firefelts E6 tvers gjennom et av Norges strengest vernede naturreservat.
En høytflyvende Knut-Hendrik Lajord akkompagnert av grillrøyk har sikret Vegard Aasen en plass blant de seks finalistene i X Games Zoom. Foto. Vegard Aasen.
Les også
Vegard Aasen og Knut-Hendrik Lajord er en av seks finalister i fotokonkurransen X Games Zoom. Går de helt til topps venter en solid pengepremie.