– Det har vært et meget spesielt år å arrangere Film Tour. Det var lenge uvisst om vi fikk lov til å arrangere, men da myndighetene slapp opp til 200 personer så ting litt lysere ut, sier prosjektleder i Fri Flyt, Lisa Kvålshaugen Bjærum. 

Årets Film Tour er akkurat unnagjort. Denne høsten har altså Petter Westgaard og Anna Sara Fjeld kjørt Norge rundt for å vise frem noen av årets råeste skifilmer. Heldigvis ble filmturneen gjennomført trygt, og før de nye restriksjonene.

Annonse

– Det har vært en del arbeid med å sørge for at vi har kontroll på hvem som er på hver visning til enhver tid, og vi har gjort tiltak som at alle i innsjekken har brukt munnbind, vi har satt ut håndsprit på samtlige stands og ved innganger, og hatt koronavennlige konkurranser. T-skjortekanonen måtte utgå i år grunnet potensielle ansamlinger med folk som kaster seg etter ting for eksempel. Så vi har måttet tenke på alle mulige aspekter, sier Bjærum. 

Det ble blant annet vist frem en egen film med Dennis Risvoll, i tillegg til Huck Yeah fra MSP, hvor Tonje Kvivik har eget segment.

Hele turneen ble kjørt med redusert kapasitet.

– Det har vært redusert kapasitet, men til tross for det har vi hatt utsolgt flere steder. Vi har hatt omlag 2000 personer på touren i år, noe som er en halvering fra i fjor. Vi klarte å få til en dobbelvisning i Oslo på tampen, men det har vært vanskelig å få til dobbelvisninger i høst da jeg satte turnéplanen mer eller mindre før 12.mars.

Heldigvis var ikke turneen senere.

– Men vi kunne ikke hatt bedre timing. Nå er det innstramminger til 50 personer igjen, så vi hadde rett og slett litt flaks med de tiltakene kom under en uke etter at touren offisielt var ferdig.