Involverte parter i caset:

Ultimate Nordic og Fri Flyt.

Om caset: 

Giro har eksistert lenge i Norge, men har vært nede i en bølgedal når det kommer til merkevarekjennskap og verdi hos sluttbruker. Ved overtakelse av store italienske merket ønsket Ultimate Nordic å ta grep for å øke kjennskapen og populariteten til merket i det norske markedet.

Leserne og brukerne av Fri Flyt, Terrengsykkel og Landevei er opinionsledere i sine respektive miljø, og aksept blant disse målgruppene er viktig for å skape merkevarekjennskap blant den generelle befolkningen.

Giro har et stort sortiment med både klær, hjelm, sko og briller/goggles. Markedsføringen har et internasjonalt preg, uten tilpasning til det norske markedet spesifikt.

Ultimate Nordic ønsket derfor å spisse kommunikasjonen og knytte Giro som merkevare tettere til det norske miljøet innenfor sin spesifikke sport/aktivitet. Ved å rekruttere norske ambassadører innenfor ski og sykling som er tydelige profiler i kjernemålgruppene skaptes det en sterk link til kjernen i ski- og sykkelmiljøet i Norge. Et tiltak var Fri Flyt sin Web-TV satsning FFTV og serien «Hva er det med Vågå?» om skimiljøet i Vågå hvor Giro har flere ambassadører.

Lignende tiltak på video ble gjort på flere av Fri Flyts allerede solide og etablerte webTV-serier som «Terrengskolen», «Livet på Landeveien» og «Skipatruljen» m.fl.

I tillegg ble det fokusert på å aktivere merkevaren mot sluttbruker på arena skapt av Fri Flyts arrangement. Sponsorat på Fri Flyt Film Tour og Terrengsykkelrittet sikret tilstedeværelse på sentrale arrangement innenfor begge sfærer, noe som genererte god kontakt med miljøet og solid organisk spredning.

På siden av dette ble det også gjennomført tradisjonell markedsføring i Fri Flyts printkanaler med annonser og advertorials, samt bannerannonsering på relevante nettsider.

Oppsummering kampanje:

Hovedsponsor Terrengsykkelrittet

Sponsor Film Tour

Sponsor Web TV serie: Bikepacking

Sponsor Web TV serie: Livet på Landeveien

Sponsor Web TV serie: Terrengskolen

Sponsor Web TV serie: Hva er det med Vågå?

Sponsor Web TV serie: Skipatruljen

Sponsor Web TV serie: Frikjører

Innrykk i 2 utgaver av Fri Flyt, annonse og 4 siders advertorial

Innrykk i Landeveis TdF-guide