– Den siste sikre observasjonen av Manny er fredag kveld 16. juni, og han var helt sikkert borte klokka 02.00 natt til lørdag 17. juni, forteller sponsorsjef for Strynefestivalen, Lorena D´Amario.

Beskrivelse av Manny:

  • Utryddet art som har gjenoppstått til glede for festivaldeltagere på
    Strynefestivalen og High Camp.

  • Maskot for Mammut, stor Mammut-logo på siden av kroppen.

  • Svart kropp, hvite øyner og store hvite støttenner.

  • Ca tre meter høy

  • Mest sannsynlig transportert bort fra Strynefestivalen i deflatert
    tilstand.

  • Siste sikre observasjon fredag kveld 16. juni.

Manny er kanskje mest kjent for festivaldeltagere på Strynefestivalen og High Camp. Maskoten har vært en synlig og oppblåsbar deltager i mange år. Det er imidlertid ikke første gang det har vært kontroverser knyttet til maskoten som nå er frihetsberøvet.

TRAMPOLINE: Dette bildet er tatt under nachspielet i 2018, hvor en gjeng festivaldeltakere brukte Manny som trampoline. Foto: Strynefestivalen.
TRAMPOLINE: Dette bildet er tatt under nachspielet i 2018, hvor en gjeng festivaldeltakere brukte Manny som trampoline. Foto: Strynefestivalen.

Manny pådro seg noen hull etter at han ble brukt som trampoline på et nachspiel i 2018, og ble da sendt på verksted. Heldigvis var Manny tilbake i full vigør til festivalen i 2019.

Men det var ingen velkomstkomite som ønsket Manny velkommen tilbake. Manny forsvant nemlig natt til søndag dette året, og etter en større leteaksjon og flere felles-smser kom to svært ydmyke jenter med lua i hånda til festivalkontoret søndag formiddag. De hadde tatt meg seg Manny og pakket han i bilen, men angret dypt da de plutselig ikke hadde plass til verken sykler, ski eller telt.

Les også: Strynefestivalen 2023

Borte igjen

Men nå er altså Manny borte igjen. Øystein Halvorsen, markedssjef i Mammut Scandinavia, forteller at Manny er dypt savnet på kontoret på Snø i Lørenskog.

– Det er gøy med gutte/jente-streker og sånn, men hva skal du egentlig med en tre-meter høy oppblåsbar Mammut på studentkollektivet i Sogndal? Nå er det på tide å levere Manny
tilbake!

– Manny koster minst to solide randopakker og en ballongsekk eller to. Mammut vil helst unngå å plage ordensmaktene med denne saken med mindre det blir helt nødvendig. Manny er et dyr som heller vil ha venner enn fiender, sier Halvorsen.

Film fra årets strynefestival: Det beste fra Strynefestivalen

Festivalsjef for Strynefestivalen, Lisa Bjærum, ønsker gjerne å bidra til at Manny blir lokalisert.

– Kommer du med tips som fører til at Manny blir funnet gir vi bort to gratis festivalpass til Strynefestivalen i 2024.

Tips kan sendes til denne mailadressen: oystein.halvorsen@mammut.com