Det er stor sjanse for at de fleste som ikke fikk sjansen til å delta på den Fri Flyt-arrangerte Strynefestivalen, fikk litt FOMO: såkalt "fear of missing out". Det er forståelig det – med tanke på stemninga som fylte Folven Camping og kvadratkilometerne rundt.

– Stemninga var helt sjuk, faktisk, sier festivalsjef Lisa Kvålshaugen Bjærum.

– 25-30 grader og sol hver dag! By far den beste Strynefestivalen jeg har arrangert!

Les også: Topptur Stryn - Strynefjellet og Nordfjord

– Virka folk fornøyde?

– Ja, de fleste var helt over seg. Jeg jobber fortsatt med å lande etter festivalen, etter alle de positive tilbakemeldingene. 

– Hva var mest suksess?

– Det er vanskelig å si, for det er en hel pakke. De frivillige og ansatte på Folven camping gjorde en solid jobb! I tillegg var det jo veldig bra vær, og det gjør jo garantert noe med stemninga. Konkurranser i sponsorgata var samlende, og ikke minst var det mange som koste seg på tur.

– På den andre siden må jeg si at lineupen på band og artister i år funka helt sjukt bra. Det var helt pakka fra start til slutt. Vi hadde hele sju band og artister, og alt slo bra an. Kanskje de største opplevelsene musikkmessig var Honningbarna og Kickslip. De skapte en helt elektrisk stemning på Folven under konsertene sine. 

Sjekk fjorårets film her!

– Skjedde det noe oppsiktsvekkende?

– Hmm, det skjedde mye i løpet av helga. Men ikke noe negativt oppsiktsvekkende! For meg som festivalsjef er det en utrolig tilfredsstillende følelse å se at alle har det så fett hele tida. 

– Holdt festinga seg på et solid nivå? Her kan solid tolkes i begge retninger ;) 

– Festinga holdt seg på et bra nivå, og folk respekterte campro 02.00 stort sett! Vi måtte konfiskere et par soundboxer, og noen synes nok det var litt kjipt. Men på den andre siden fikk vi mye gode tilbakemeldinger på at folk synes det var fint at vi hadde det forbudet, slik at man fikk sove greit. Nachspielet på lørdag holdt det gående til 05.30, men det var allerede planlagt at vi skulle stelle i stand en bra fest da!

– Hvor mange ble dere på festivalen?

– Det var utrolig bra show up. Vi hadde solgt 500 pass, og nesten alle kom. Vi scanna inn sånn 490 personer. I tillegg til folk på gjesteliste var vi rundt 650 på festival. 

– Helga beskrevet med 3 ord? 

– Vanskelig. Kanskje: Elektrisk, gledesfylt, og en festival for historiebøkene. Ble ikke helt tre ord.

Interessert i mer info om Strynefestivalen? Sjekk: Strynefestivalen.no  

– Føler meg heldig

En som også var på plass under helgas festivitas var Stinius Skjøtskift. Han er kanskje mest kjent som en av de beste frikjørerne i Norge, men har også jobba som DJ i over 10 år.

Foto: Silje Kabbe / Strynefestivalen
Foto: Silje Kabbe / Strynefestivalen

– Hvordan var stemninga i helga?

– Jeg vil si at stemninga var helt sinnsyk. Så mye gira og kule mennesker på et sted har jeg sjeldent sett før. Føler meg veldig heldig som fikk oppleve det her, og ikke minst være en del av dette miljøet.

– Hva var høydepunktet?

– Hmm, veldig vanskelig å svare på hva som var høydepunktet. For min del er det nok en mix av den kule skikjøring og den gode stemninga på Folven Også fikk jeg spille noen låter på torsdag, det var stas.

– Bra DJ respons?

– Veldig bra DJ respons! Er nok den kuleste crowden jeg har spilt for.

– Hva har du å si til de som ikke deltok på festivalen?

– Har ikke så mye annet å si enn at de missa ut, og at de bør sørge for å være på plass neste år!