Nominert: Magnus Midtbø

Magnus Midtbø er Norges beste klatrer og er nominert i klassen for årets mannlige utøver i kategorien bratt friluftsliv. Når han skal slappe av hjemme, ser han snowboard på TV.

Sist oppdatert 29. september 2008 kl 09.31
NORGES BESTE: Magnus i Estado Critico (9a), Siurana i Spania. Foto: Privat
NORGES BESTE: Magnus i Estado Critico (9a), Siurana i Spania. Foto: Privat

– Høydepunktet så langt denne sesongen var da jeg gikk La Novena Enmienda 9a+ (10/10+). Det er den hardeste ruten jeg har gått. Dessuten den hardeste ruten gått av en Nordisk klatrer, sier Magnus Midtbø, og innrømmer at han ikke visste helt hva Fri Flyt-prisen var før han selv ble nominert.

– Bortsett fra Sindre Sæther kjenner jeg ikke til de nominerte. Han er en klatrer jeg har stor respekt for. Egentlig syntes jeg det er litt merkelig å skulle sammenligne prestasjoner fra så ulike idretter. Jeg er en stor tilhenger av snowboard. Når jeg en sjelden gang er hjemme mellom reiser og har tid til å se på TV, ser jeg gjerne snowboard. Det er inspirerende, forteller Midtbø.

Klatreren har mange planer foran neste sesong og en av dem er å etablere noen harde ruter i Norge.

– Jeg har hørt rykter om noen enorme huler i Trøndelag. Der skal det være potensialet for virkelig harde ruter. Planen min er å få med meg noen venner fra Østerrike.

Publisert 29. september 2008 kl 09.31
Sist oppdatert 29. september 2008 kl 09.31
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen