Magnus Midtbø nominert til Fri Flyt-prisen

Magnus Midtbø har klatret på internasjonalt toppnivå i årevis, men denne sesongen har bergenseren tatt enda et steg opp. Nå får du dessuten se mannen med Norges sterkeste klyper på film.

Sist oppdatert 10. september 2009 kl 12.05
STERK: Magnus Midtbø er en komplett klatrer. Foto: Ole Karsten Birkeland
STERK: Magnus Midtbø er en komplett klatrer. Foto: Ole Karsten Birkeland

– Hva er årets høydepunkt så langt?

– Årets høydepunkt var første dagen i august. På en dag gikk jeg tre veldig harde ruter i Rodellar, Spania: Los Inconformistas 9a, Philipe Cuisinere 8b+ Onsight og Botanics 8b. Sistnevnte var mer eller mindre flash. Jeg hadde bare prøvd starten en gang for lenge siden. Det er uten tvil den beste dagen jeg har hatt noensinne! Året er dessuten ikke over ennå!

– Hva er planene dine for 2010?

– Jeg har mange planer for 2010! Jeg holder blant annet på med innspillingen av Norges første ordentlige klatrefilm. Vi kommer til å filme fra Vestlandet i høst og forhåpentligvis fra Midt-Norge og andre steder i landet til våren.

– Hva betyr Fri Flyt-prisen for deg?

– Jeg vil si at det er vanskelig å skulle sette prestasjoner opp mot hverandre i kategorien Bratt friluftsliv. Siden det er så mange helt forskjellige sporter. Jeg tror vinneren av denne klassen må ha gjort noe som er forståelig for de som ikke driver med sporten. For eksempel, for ikke-klatrere høres det veldig imponerende ut at jeg har vunnet Nordisk Mesterskap fem år på rad. Det folk ikke skjønner er hvor lavt nivået er i Norden. Sier jeg at jeg har gått 9a+, er det ingen som vet hva det er, selv om det er tusen ganger hardere. Men det er selvfølgelig veldig flott å bli lagt merke til!

– Hvilken annen utøver fortjener en pris?

– Alle utøverne fortjener en pris!

– Hvorfor skal folk stemme på akkurat deg?

– Fordi jeg satser alt på å bli så god som mulig. Jeg vet ikke noe om de andre nominerte, så jeg kan ikke si at jeg fortjener prisen mer enn noen andre. Jeg håper bare at prisen går til noen som er hundre prosent dedikert til det de driver med.

Publisert 9. september 2009 kl 10.44
Sist oppdatert 10. september 2009 kl 12.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen