Midtbø (17) imponerte i verdenscupen

Magnus Midtbø(17) fra Bergen Klatreklubb ble nummer 6 i dagens worldcup i klatring for seniorer i Valence, Frankrike.

Sist oppdatert 30. oktober 2005 kl 18.24

Dette var første gang en norsk herreklatrer deltok i en finale i en worldcup-konkurranse, og dermed den beste norske prestasjon innen sportsklatring noensinne. Magnus har markert seg de siste årene med en rekke sterke plasseringer i internasjonale juniormesterskap. I august vant han sin klasse i juniorverdensmesterskapet i Kina. Med denne 6.plassen har han vist at han også er i stand til å hevde seg i seniorklassen, i en alder av 17 år. Magnus er et unikt klatretalent og har i 2005 fått utviklingstipend fra Olympiatoppen.

Konkurranen ble vunnet av Jorg Verhoeven fra Nederland, foran Mickael Fuselier (Frankrike) og Cedric Lachat fra Sveits. Ramon Julian Puigblanque kom på fjerdeplass.

Kvinneklassen ble vunnet av Angela Eiter fra Østerrike, mens Caroline Ciavaldini og Sandrine Levet (begge fra Frankrike) fulgte på plassene bak.

Publisert 30. oktober 2005 kl 18.19
Sist oppdatert 30. oktober 2005 kl 18.24
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen