Magnus datt av rett før toppen på den svært tunge finaleruten, som holdt graden 9-/9. Sindre Sæther fra Romsdalen (klatrer for Bergen Klatreklubb..) fulgte hakk i hæl og datt av et tak lavere. Lillesøster Hannah Midtbø toppet ut i finaleruten for juniorjentene, og var helt suveren i denne klassen.

Magnus Mitdbø ble nylig kåret til årets klatrer på nettsiden steepstone.com, blant sin seier i European Youth Cup. Han har nylig fått et kjærkomment stipend fra Olympiatoppen som første norske klatre gjennom tidene.

Bergen Klatreklubb har i det hele tatt en voldsomt overtak på andre klubber om dagen. Det ble tredobbelt BKK på pallen i herreklassen da Jon Egil Auestad havnet på tredjeplass. Eli Ringstad Skeid (BKK) havnet på andreplass bak Malin Folkestad fra Sunnmøre i damer senior. Også i herrer junior ble det seier med skarre-r. Kristoffer Thorbjørnsen (Bergen Klatreklubb) var litt vassere enn Eirik B. Olsen fra Tromsø og stakk av med seieren i superfinalen som måtte til for å skille de to. Linn Karin Stendal stilte for anledningen i herreklassen, og kom på en sterk sjetteplass.