Paal Rype har sendt oss denne rapporten fra en drømmedag i Oslofjorden:

Oslofjorden har virkelig levert varene for kiterne den siste uken! Undertegnede så prognosene og gikk faktisk til det uvanlige skrittet å pakke bilen full av kiteutstyr og forlate jær-strendene til fordel for kite og familiebesøk på Østlandet.

Da det har blåst fra 7ms til sterk kuling siden forrige torsdag har ikke familien sett så mye til meg! Selv en som bor i Stavanger surf city må innrømme at Oslofjorden har et par gode spots. Både Verket og Larkollen kan levere forhold i verdensklasse og det ryktes at det finnes noen semi-mytiske wave spots rundt noen småøyer ytterst i fjorden…

Verket byr på gode riggemuligheter og er egnet for både nybegynnere og viderekommende spoten har både åpne flater for cruising og flattvannsområder. Ved utgående strøm får man litt ekstra trykk i Svelvikstrømmen! Fungerer på vind rundt sør og er rett og slett det perfekte stedet for sommerhygge med kiten!

Larkollen er spoten for freestylekiterne og de mer erfarne. Gusty launche- og landeforhold og en del stein + downwind gjør at man må ha litt kontroll på kiten. Fungerer på flere vindretninger, men de fleste foretrekker Ssv-V. Tirsdag hadde vi paddeflatt vann i hele bukta, med stabil vind og perfekte freestyleforhold!

Jammen er det ikke meldt sol og vind i ettermiddag også! Ses vi på fjorden?

Les også: Her bør du kite i Norge

Les også: 10 grunner til å besøke ekstremsportveko

Les også: Nyheter og tips om surf