/ Kite

Kitet fra Larkollen til Bygdøy

En fortelling om kite-tur fra Larkollen til Oslo som førstegangsreisende.

Sist oppdatert: 31. august 2015 kl 18.47
KITER: Rutinerte Camilla Ringvold om sin tur fra Larkollen til Oslo. Foto: Håkon Mæland – MLandPictures (www.mlandpictures.com)
KITER: Rutinerte Camilla Ringvold om sin tur fra Larkollen til Oslo. Foto: Håkon Mæland – MLandPictures (www.mlandpictures.com)
Lesetid: 3 minutter

For de fleste er Drøbaksundet en passasje som er grei å plassere enten med seil eller motor. For kitere er det et smalt sund med kastevinder, vindskygger og vissheten om faren ved å ligge og drive midt i sundet med kiten i vannet når danskebåten kommer. Flere har prøvd, alle har feilet. Inntil på torsdag 27. august. Da rigget Camilla Ringvold, Øyvind Christensen sammen med fotograf Håkon Mæland kitene sine, tok sekker på ryggen, samband rundt halsen og satte kursen nordover mot Oslo. 

Camilla Ringvold, som tidligere har krysset blant annet Atlanterhavet og Grønlandsisen med kite, tok kontakt med Øyvind Christiensen. Øyvind har prøvd på turen før, men strandet på forskjellige steder i ytre Oslofjord tidligere. Å komme gjennom sundet er utfordrende med kite. Sammen har de pratet om ruten i flere år, så når værvarselet endelig var riktig, så var det bare å kaste seg rundt. Håkon Mæland stilte opp på flekken for å dokumentere, han også på kite, og med et stort kamera på skulderen!

_X4A1706
_X4A1706

Foto: Håkon Mæland – MLandPictures (www.mlandpictures.com) 

Vindenstyrket var riktig, men vinduet med riktig retning S-SØ gjennom Drøbaksundet var marginal. Det skulle bli en kamp mot klokka. Med kun et lite pitstop på Småskjer sør for Oscarsborg,  med kitene fremdeles i luften, fikk kiterne i seg litt vann og hilst på den lokale øyboeren, Selen, før ferden gikk videre nordover. 

”Vi så Stena Saga i horisonten på vei inn mot Oslo. Det er nok av vindskygger i sundet, så det siste vi trengte var en til. Vi hadde tidligere på dagen kontaktet Kystverket i Horten for å få fergetidene, så vi viste at det var enda en ferge på vei mot oss ut fra Oslo. Å ligge midt i sundet med kiten i vannet er det siste som skal skje rundt danskebåten, så vi måtte bare fyke av gårde for å komme oss igjennom før den.” - kan Camilla fortelle.

Gjennom kastevinder og vindskygger kom de seg trygt igjennom og kunne se flagget ved fyret på Steilene utenfor Nesoddenlandet veie stødig i vinden, og vinden tok seg opp mot 10 ms.

_X4A2085
_X4A2085

Foto: Håkon Mæland – MLandPictures (www.mlandpictures.com) 

Etter 3,5 timer og 100,2km kitet totalt, endte de tre kiterene opp på Lille Herbern på Bygdøy. 15 minutter etter at kitene var landet og jublene runget, kom en kraftig byge og etter det ble det totalt vindstille.

”Det beste med å endelig få gjennomført denne turen, er å kunne gjøre det sammen med gode venner. Nå får vi sette nye mål –  at små turer gir store opplevelser er sikkert og visst!” – melder Camilla. 

”Godt å endelig komme frem, dette fortjener både en og to pils” – forteller Øyvind, og slik ble det!

Publisert 1. september 2015 kl 06.00
Sist oppdatert 31. august 2015 kl 18.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen