/ Kite

Camilla Ringvold kitet over Atlanterhavet

Kitet over Atlanterhavet

Camilla Ringvold klarte å krysse Atlanterhavet med kite, som den første i verden sammen med Filippo van Hellenberg Hubar, Max Blom, Eric Pequeno, Dennis Gijsbers og Ike Frans. Men uten skistjerna Mark Abma.

Sist oppdatert: 18. desember 2013 kl 12.42
NÅDDE MÅLET: Camilla Ringvold og resten av gjengen som tok mål av seg å bli de første i verden som kitet over Atlanterhavet nådde målet i går.
NÅDDE MÅLET: Camilla Ringvold og resten av gjengen som tok mål av seg å bli de første i verden som kitet over Atlanterhavet nådde målet i går.
Lesetid: 1 minutter

20. november startet gjengen fra Kanariøyene, og i går, altså 17. Desember, kom de i land på Turks- og Caicosøyene i det karibiske hav. 24 timer før de kom i mål var de tomme for både mat og drikke.

Kiterne seilte i to-timers skift over Atlanterhavet, og de skifta på å sove i følgebåten, men det var alltid en kiter i vannet, slik at de «sto hele distansen». Ifølge en artikkel i Surfertoday.com møtte de på alle tenkelige forhold underveis, som stormer og totalt vindstille, lyn og torden, i tillegg til både haier, hvaler og selvlysende alger.

Men den kanadiske frikjøringsstjerna Mark Abma, som i utgangspunktet skulle være med på turen, ble ikke med likevel.

LES OGSÅ: Krysser Atlanteren

Fri Flyt kommer med mer!

Publisert 18. desember 2013 kl 12.42
Sist oppdatert 18. desember 2013 kl 12.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen