/ Kite

Krysser Atlanteren

Norske Camilla Ringvold og frikjøringslegenden Mark Abma planlegger å krysse Atlanterhavet - med kite.

Sist oppdatert: 4. oktober 2013 kl 12.50
FRYKTLØS: Nå går drømmen i oppfyllelse. I november legger Camilla Ringvold ut på tur.
FRYKTLØS: Nå går drømmen i oppfyllelse. I november legger Camilla Ringvold ut på tur.
Lesetid: 3 minutter

– Jeg har lenge hatt en drøm om å kite over Atlanteren, så kom jeg over en blogg hvor det var en gjeng som allerede hadde noe på gang. Jeg tok kontakt og viste interesse. Så var vi igang, sier Camilla Ringvold. I november skal hun krysse Atlanteren med kite. Elleve mennesker er med på teamet, hvorav seks av de skal dele på å kite. Sistemann (eller dame) er enda ikke plukket ut. Det vil bli satt opp en konkurranse på nett der folk kan melde interesse.

– Vi satser på to timer på og ti timer av. Totalt blir det fire timer om dagen. Dessuten skal vi kite på natten og det blir en kjempeutfordring. For å kunne se, og ikke minst bli sett, har vi integrert ledlys i brettet. Så kommer utfordringene med å velge rett farger for ikke å tiltrekke oss hai. Enda mer skummelt blir antakelig risikoen for å treffe fremmedelementer, forteller askerjenta til Fri Flyt. 

Prosjektet heter Enable Passion og er bygget opp av folk som ikke lever profesjonelt av kiting. 

– Det lar seg gjøre fordi vi er et godt sammensatt team. Vi har mye erfaring på ulike plan. Dessuten er entusiasmen høy, fortsetter Ringvold som ikke vil være den eneste nordmannen på tur. Kapteinen på den 50 fots lange katamaranen heter Arne Østbye og kommer fra Hamar. Han har jobbet som kaptein i mange år. Nå har han kjøpt seg en stor 50 fots katamaran som blir «basen» for prosjektet.  Internt i laget vil vi i tillegg til å kite, rullere på diverse ansvar ombord i båten. 

Les også: Slik blir du en kiter

– Hvordan skal dere gjøre dette praktisk med launching av kites?

– Stort sett vil vi bytte på den kiten som allerede er i luften, men vi må også kunne launche kiter fra båten en gang i blant. Vi har en rib som gjør det lettere å styre med sånt. Riben er festet i en vinsj, slik at de som er ombord i seilbåten vil kunne trekke inn båten når kiteren har fått dragen i lufta. 

– Frikjøringslegenden Mark Abma er med på prosjektet?

– Før jeg tok over URGE, så hadde jeg teamansvar for Mark Abma i Helly Hansen. Alle utøverne jeg jobbet med der var og er fantastiske - og jeg håper jo at våre veier skulle krysses en gang i fremtiden. De aller fleste har jeg kontakt med den dag i dag, og det var egentlig litt tilfeldig at jeg var innom instagram-kontoen til Mark Abma og så at han hadde vært ute og kitet litt på vårparten i år - hvorpå jeg sporenstreks ringte ham opp og introduserte prosjektet.

Marks erfaring innenfor risikovurdering fra hans liv som profesjonell frikjører er gull verdt for oss i Enable Passion. Han har en unik evne til å beholde ro og fokus i stressede situasjoner - og så har han en fantastisk personlighet, er opptatt av miljøet og så er han jo en fryktelig morsom person å være på tur med! Og han digger å kite! Det er jo viktig!

– Når skal dette skje?

– Vi reiser en gang mellom 20. og 25. november fra Fuerteventura og forventer å gå i land i Karibia 2-3 uker senere. Det er 6000 kilometer totalt. 

De andre utøverne i Enable Passion er Bruno Sroka, Max Blom og Filippo van Hellenberg Hubar. 

Les også: Langtur med kite

Les også: Her bør du kite i Norge

Publisert 4. oktober 2013 kl 12.50
Sist oppdatert 4. oktober 2013 kl 12.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen