– Når man blir eldre, forsvinner kanskje sponsorene, men utøveren føler fortsatt presset å legge ut fine bilder av seg selv i tangatruse med stram rumpe og perfekte pupper. Fortsatt er det slik at vakre utøvere ikke trenger å hevde seg i verdenstoppen for å leve av idretten.

En utøver med et ordinært utseende bør være flink til å promotere seg og helst være blant de fire beste i verden for å kunne ha sporten som levebrød, sier Kari Schibevaag til Stavanger Aftenblad.

Kari Schibevaag, som nå er 37 år gammel, har hatt en lang og innholdsrik kite-karriere både i Norge og i utlandet. Hun forteller til lokalavisen at hun selv har blitt tilbudt både silikon-operasjon og botox fra sponsorer. Hun forteller til lokalavisen at hun har takket nei til slike tilbud.

Blitt tilbudt botox

– Jeg har opplevd at sponsorer har tilbudt Botox og silikonpupper, noe som er totalt uaktuelt for meg. Jeg orker ikke å ha et ansikt som ikke viser om jeg er sint, glad eller lei meg.

I en sport preget av bilder og oppmerksomhet har hun også fått forespørsler fra fotografer som har vært langt over grensen.

– Ansiktet mitt blir utsatt for saltvann, sterk sol, vind, kulde og varme. Hvis jeg da ikke skal ha lov til å få rynker, kan jeg rett og slett ikke leve det aktive livet som jeg elsker. Fotografer har spurt meg om de kan få legge inn puter i bikinien, noe jeg selvfølgelig nekter.

Redigerer bilder

37-åringen fra Madla var nylig på Geilo for å kite, og skal denne sesongen blant annet innom Italia, Brasil, Frankrike og Sør-Afrika. Hun forteller videre til lokalavisen at flere av bildene har havnet i en redigeringsprosess hun ikke kan stå inne for.

– Når bildene er tatt, hender det at de i redigeringsprogrammet fjerner rynkene og pigmentene i ansiktet. Kroppen får lengre bein og større former. Det gjør meg forbannet, og jeg er kjapp med å gi beskjed om at de ikke kan gjøre det.