/ Kite

Kari Schibevaag ut mot kroppspresset i surfemiljøet

Kiter Kari Schibevaag mener et usunt kroppsideal fører til plastiske operasjoner og botox blant kitere og surfere.

Sist oppdatert: 18. november 2015 kl 16.05
OPPGJØR: Kari Schibevaag tar et kraftig oppgjør mot et usunt kroppspress. Her på Oppdrag Lofoten. Foto: The Nordic Story
OPPGJØR: Kari Schibevaag tar et kraftig oppgjør mot et usunt kroppspress. Her på Oppdrag Lofoten. Foto: The Nordic Story
Lesetid: 2 minutter

– Når man blir eldre, forsvinner kanskje sponsorene, men utøveren føler fortsatt presset å legge ut fine bilder av seg selv i tangatruse med stram rumpe og perfekte pupper. Fortsatt er det slik at vakre utøvere ikke trenger å hevde seg i verdenstoppen for å leve av idretten.

En utøver med et ordinært utseende bør være flink til å promotere seg og helst være blant de fire beste i verden for å kunne ha sporten som levebrød, sier Kari Schibevaag til Stavanger Aftenblad.

Kari Schibevaag, som nå er 37 år gammel, har hatt en lang og innholdsrik kite-karriere både i Norge og i utlandet. Hun forteller til lokalavisen at hun selv har blitt tilbudt både silikon-operasjon og botox fra sponsorer. Hun forteller til lokalavisen at hun har takket nei til slike tilbud.

Blitt tilbudt botox

– Jeg har opplevd at sponsorer har tilbudt Botox og silikonpupper, noe som er totalt uaktuelt for meg. Jeg orker ikke å ha et ansikt som ikke viser om jeg er sint, glad eller lei meg.

I en sport preget av bilder og oppmerksomhet har hun også fått forespørsler fra fotografer som har vært langt over grensen.

– Ansiktet mitt blir utsatt for saltvann, sterk sol, vind, kulde og varme. Hvis jeg da ikke skal ha lov til å få rynker, kan jeg rett og slett ikke leve det aktive livet som jeg elsker. Fotografer har spurt meg om de kan få legge inn puter i bikinien, noe jeg selvfølgelig nekter.

Redigerer bilder

37-åringen fra Madla var nylig på Geilo for å kite, og skal denne sesongen blant annet innom Italia, Brasil, Frankrike og Sør-Afrika. Hun forteller videre til lokalavisen at flere av bildene har havnet i en redigeringsprosess hun ikke kan stå inne for.

– Når bildene er tatt, hender det at de i redigeringsprogrammet fjerner rynkene og pigmentene i ansiktet. Kroppen får lengre bein og større former. Det gjør meg forbannet, og jeg er kjapp med å gi beskjed om at de ikke kan gjøre det.

Publisert 18. november 2015 kl 16.05
Sist oppdatert 18. november 2015 kl 16.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen