Etter første konkurransedag var det klart at Schibevaag dårligst ville få syvendeplass. Med god kjøring hadde hun mulighet til å ta en femteplass, men hun var uheldig og krasjet dragen da det gjaldt som mest.

– Det er et svært høyt nivå på de fire, fem beste kiterne i verdenscupen, og jeg hadde vært svært fornøyd med å nærme meg dem med en femteplass, sier Kari Schibevaag uten å legge skjul på at hun er skuffet. Under vanlige konkurranseforhold er vinden sterk nok til at utøverne klarer å heve kiten fra vannet igjen slik at man kan fortsette å kjøre, men denne dagen blåste det ikke nok og Schibevaag ble liggende og flyte mens konkurrenten Ola Tomkowicz (Polen) sanket poeng med ulike triks.

Alt var likevel ikke mørkt i Italia. Den første konkurransedagen kjørte Schibevaag et meget bra heat mot spanske Angela Peral som ligger på en stabil fjerdeplass sammenlagt i verdenscupen så langt i år.

– Det var utrolig jevnt mellom oss og flere av tilskuerne på stranden mente det var vanskelig å se hvem av oss som hadde vunnet heatet, sier Schibevaag som trøster seg med denne prestasjonen etter det uheldige dragekrasjet. Nå pakker hun bagen og kommer hjem for å delta i NM i kiting som arrangeres på jærstrendene 15. til 17. juni eller 22. til 24. juni.

Det spanske stortalentet Gisela Pulido på 13 år vant konkurransen i Italia og leder nå verdenscupen sammenlagt.

Foto: Jeremie Tronet