X2-festivalen satser større

Nå med «XBike» på sportsprogrammet og større festivalområde.

Sist oppdatert: 23. mars 2016 kl 14.51
XFREE: Rimelig rått! Foto: Marius Beck Dahle
XFREE: Rimelig rått! Foto: Marius Beck Dahle
Lesetid: 3 minutter

Om knappe tre uker er X2-festivalen i full gang. Ekstremsportfestivalen byr på konkurranser i 15 forskjellige idrettsgrener, deriblant surfing, longboard, frikjøring og randonee. Festivalen som har base midt mellom Sunnmørsalpene - i Volda - vil i år bli enda større og bedre, ifølge infosjef Lise Musum Stangvik.

– Sportene vil sikte seg inn på å ta et steg opp fra tidligere år. Vi vil få til bedre rammer rundt konkurransene og gjøre dem mer pulikumsvennlige. I bigjump-konkurransen «X-style» vil vi for eksempel bygge et bedre og større hopp. Vi vil rett og slett gjøre kvaliteten enda bedre.

Doblet seg

Festivalen har eksistert siden 2005 - med en jevn uvikling av flere idrettsgrener og publikummere. I løpet av tre siste årene har antall besøkende doblet seg, og infosjef Stangvik forteller at flere sporter på programmet og bedre publikumsområder er en naturlig konsekvens av dette.

– Festivalen utvikler seg vært eneste år! Det kommer av at vi er blitt mer ettertraktet og fordi publikumstallene våre har doblet seg på tre år.

X2_xfree_LQ_marius_beck_dahle_140404_005
X2_xfree_LQ_marius_beck_dahle_140404_005

PÅSKEVÆR: Det ser helt allright ut å se på frikjøringskonkurransen Xfree i dette været! Foto: Marius Beck Dahle.

Som er resultat av det er XBike nytt på programmet i år. Dette er en gyllen mulighet til å bli kjent med sti- og downhillsykling i Volda - for dem som ikke måtte være kjent med det. XBike vil ikke bli en konkurransegren i år, men det er ikke usannsynlig at vil se XBike på konkurranseprogrammet til neste år.

– Vi vil starte rolig med denne nye grenen for å se an stemningen og interessen. Blir det populært vil vi nok sikte oss inn mot XBike som en konkurransegren etterhvert. Årets XBike blir dessuten en kjempemulighet til å vise frem de fantastiske sykkelmulighetene som finnes her i Volda. Det vil bli variert sykling, med både downhill og stisykling, og med guiding av erfarne og lokale downhillsyklister, sier Stangvik.

xbike_regular
xbike_regular

XBike: Fra i år kan du bli kjent med stisykling og downhill i Volda. Foto: Skjermdump.

Annet nytt på programmer er at luftsportene basehopping, fallskjermhopping og speedflying samler seg i Hellesylt, under et felles campus­område; XAir­manifest. X2 Festivalen legger opp til å bli vårens råeste luftsport­boggie, og et årlig «kick­off» event for Norsk luftsportmiljø.

– Dette blir rått å både delta og se på, sier Stangvik.

XBase_150417_LQ_MAGNUS_ROALDSET_FURSET017
XBase_150417_LQ_MAGNUS_ROALDSET_FURSET017

FLY: Bilde fra basehoppkonkurransen Xbase. Foto: Magnus Roaldset Furset.

Kveldsjazz

X2-festivalen spiller opp til dans hver kveld med en solid liste av artister. Legender som Warlocks og Lars Vaular står på programmet, sammen med stjerneskudd som ARY, Carl Louis, Honningsbarna og KUUK.

På grunn av den store interessen vil festivalen utvide med større festivalområde - og vil i år ha et ekstra festivaltelt hvor publikum kan kose seg.

XSkate_150417_LQ_Olav_Standal_Tangen_012
XSkate_150417_LQ_Olav_Standal_Tangen_012

XSkate: I fjor var første gang X2 arrangerte skatekonkurranse. Det vil det bli også i år. Foto: Olav Standal Tangen,

I tillegg kan man fylle opp kunnskaps- og inspirasjonsbanken sin med foredrag av eventyrer Alexader Gamme, fotograf Marius Beck Dahle, klatrer Magnus Midtbø og eventyrer og forfatter Randi Skaug.

X2-festivalen arrangeres 14 - 17 april 2016.

Publisert 23. mars 2016 kl 14.51
Sist oppdatert 23. mars 2016 kl 14.51
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen