X2 Festivalen - alt du må vite om X2

X2 Festivalen er en årlig festival som arrangeres i Volda, med blant annet frikjøringskonkurransen XFree, som flere år har vært en del av norgescupen i frikjøring.

X2 Festivalen og XFree arrangeres hvert år, og festivalen har tilhold i Volda på Sunnmøre. X2 er selve festivalen, med flere konkurranser. Mens XFree er frikjøringskonkurransen, som vanligvis er en del av norgescupen i frikjøring.

I 2020 ble festivalen avlyst på grunn av koronakrisen.

SEIER: En strålende fornøyd Martin Venedik med beviset på at han gikk til topps i herreklassen ski under XFree. Foto: Naomi Papaya
Martin Venedik vant Xfree under X2-festivalen

- Sinnssykt artig!

VASSDRAGMULIGHETER: Med mye snø i fjellet og varme dager i vente, vil det nok bli gode forhold for elvepadleren under X2 festivalen i Volda. Foto: X2 festivalen
Slik blir X2 festivalen i Volda

– Større enn noen gang

fjellside med snø
Endelig tilbake

Her blir det XFree

bildeserie

XFree 2021

annonse
Når arrangeres X2 Festivalen?
Hvem vant XFree sist?

XFree ble avlyst på grunn av uvær i 2019, og avlyst i 2020 på grunn av koronakrisen. Forrige vinner var derfor Lisen Strøm og Stinius Skjøtskift i 2018.

Hva kan jeg gjøre på X2?

X2 Festivalen har flere konkurranser hvert år, men det er også vanligvis arrangement på kvelden for deltakere som ikke deltar i konkurransene. På grunn av koronakrisen i 2020/2021 var det ikke publikum og deltakere utover konkurransene som var tilstede.

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen