Redusert X2 festival

På grunn av store nedbørsmenger er samtlige av skigrenene avlyst.

Sist oppdatert 30. mars 2019 kl 13.14
ROBBAN: Robert Ruud vant Xstyle i fjor da han blant annet landet switch dobbel 10.
ROBBAN: Robert Ruud vant Xstyle i fjor da han blant annet landet switch dobbel 10.

X2 festivalen 2019 kan på flere måter være litt representativ for hvordan vinteren til Vebjørn Enersen har vært. Tidligere denne uken ble det klart at vær og føre gjorde at det var uforsvarlig å fullføre frikjøringsrennet Xfree. Fredag kveld ble det klart at også Xstyle og Xsnake som skulle være substitutt for Xfree måtte kanselleres på grunn av store nedbørsmengder og dårlig sikt.

– Det er litt kjipt, men snøforholdene er ikke trygge nok til å arrangere renn i nå. Tidligere denne uken kom det mye nysnø og nå har det blitt veldig mildt. Vi har jevnt over mye mindre snø her i år, så de alternative sidene vi har til å kjøre konkurranse i har ikke nok snø til  ha konkurranse i heller sier Xfree-ansvarlig Sigbjørn Melvær.

Fredag var det meldt rundt 40mm nedbør, som ble spikeren i kista for big-air konkurransen og snake-run arrangemanget. 

– Med den nedbørsmengden som har vært den siste dagen så har vi rett og slett ikke tid til å bygge opp hoppet og snake-runnet slik vi vil ha det. Per nå har det meste regnet bort og er omgitt at tjukk tåke, sier grenansvarlig Mats Hustad.

Publisert 30. mars 2019 kl 13.14
Sist oppdatert 30. mars 2019 kl 13.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen