– X Games er det store målet

Kun Tiril Sjåstad Christiansen er tatt ut til X Games i Oslo, men hun er langt fra den eneste som er sulten på konkurransen.

Sist oppdatert 17. september 2015 kl 06.00
VINNERE: Felix Usterud (t.v.) og Johan Berg ønsker å konkurrere på hjemmebane, og skal kjempe med nebb og klør for å få det til. Foto: Andes Holtet
VINNERE: Felix Usterud (t.v.) og Johan Berg ønsker å konkurrere på hjemmebane, og skal kjempe med nebb og klør for å få det til. Foto: Andes Holtet

– Jeg vil så klart kjøre X Games i Oslo, og det er ingen hemmelighet. Det tror jeg alle vi vil, og både målet og planen er å kjøre der. Da må jeg selvfølgelig har resultater på plass, så det jobber jeg mot nå, sier verdenscupvinner Felix Usterud til Fri Flyt.

For noen uker etter sesongstarten i Cardrona i New Zealand er det kun Tiril Sjåstad Christiansen (Ståle Sandbech og Kjersti Buaas er tatt ut på snowboard) som er tatt ut av de norske skikjørerne til Big Air-konkurransen i Tøyenparken i Oslo. Det håper landslagsgutta å gjøre noe med.

– Et av de store målene

Onsdag ble freeski-landslaget annonsert, og der var ikke uventet både Felix Usterud og Johan Berg. Berg var nærme å miste plassen på landslaget, men leverte med kniven på strupen en fantastisk oppvisning i Cardrona, og havnet på andreplass i verdenscupåpningen i Big Air.

– Det er virkelig et av de store målene å kjøre X Games i Oslo, og jeg håper jeg klarer å kvalifisere meg dit. Jeg ligger godt i rute i år etter Cardrona, men har ikke like gode resultater i fra i fjor, sier Berg.

Felix-best_ordinary_1200
Felix-best_ordinary_1200

Felix Usterud imponerte i Park City i forrige sesong. Foto: Christopher Frankum

Boston-konkurranse kan avgjøre

En av konkurransene som kan bli avgjørende for uttaket er i en Big Air-konkurranse på Fenewy Park i Boston 12. februar- omlag en uke før X Games i Oslo. Der settes et stillas opp på Boston Red Socks hjemmearena, altså ganske tilsvarende Tøyenparken i Oslo.

– Big Air-konkurransen i Boston kommer til å bli avgjørende inn mot X Games i Oslo, mener sportssjef for freeskierne, Christopher Frankum.

– Berg viste i Cardrona at han er med i toppen av internasjonale konkurranser, og presterer under press. Hva tenker du om nivået hans?

– Han gjør ikke triple, men scorer høyt på sine varianter av doble. Med det feltet som var der kan han hevde seg høyt, og potensialet er like godt. Han er vanvittig god i lufta. Det må videreutvikles, men potensialet er på topp.

Også Aleksander Aurdal og Øystein Bråten venter på invitasjoner til konkurransen. Aurdal havnet på en respektabel syvendeplass i den drøye finalen i One Hit Wonder i forrige uke.

Publisert 17. september 2015 kl 06.00
Sist oppdatert 17. september 2015 kl 06.00
Relaterte artikler
STARTER 27. JANUAR: Freeride World Tour-terminlista er klar, og nytt i år er seks konkurranser. Foto: Dominic Daher
Seks konkurranser

FWT starter 27. januar

Spektakulære omgivelser! Foto: Paul Norheim
Film nummer fire av seks er klar

Jostedalsbreen på sitt fineste

Christopher Lange ute med skade

Brakk bekkenet: – 10 av 10 i smerte

LEGENDE: Bendik Øye viste ingen nåde mot resten av skikjørerne under Norrøna Freeline Jam på High Camp Turtagrø. Foto: David Andresen Vesteng
Bendik Øye til topps i frikjøringskonkurranse

Jibbe-legende: - Håper det svir for dem

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue