– Vi ble ganske fort klar over at studenter, som ofte har dårlig økonomi, ikke har mulighet til å komme dersom de ikke får rimeligere billetter. Derfor tilbyr vi rabattertebilletter til studender som vil komme på konferansen, sier programansvarlig for Skredkonferansen, Linda Hallandvik.

Annonse

Viktig for studenter

20. til 22. november avholdes den årlige Skredkonferansen, som nå går i Trondheim. Der vil en rekke kjente og kunnskapsrikere foredragsholdere engasjere til debatt, diskusjon og deling av erfaring. Nå ønsker Hallandvik å få enda flere studenter til byen- som er kjent for nettopp studenter.

– Hvorfor er det viktig å få med studenter?

– For de studentene som er i terreng som kan være skredutsatt bør det være aktuelt å reise på Skredkonferansen. Her får man vite viktig informasjon om avgjørelser, som kan være avgjørende. 

Flere høydepunkt

Nå er også programmet til Skredkonferansen klart.

– Hvilke høydepunkt kan du trekke frem fra konferansen?

– Høydepunktet for meg på konferansen er nok Iain Stewart-Patterson. Han er aktiv praktiker i forhold til beslutningstaking i fjellet, samtidig som han har forsket på tematikken gjennom sitt doktorgradsarbeid, sier Hallandvik, og forklarer videre hvorfor;

– Det omhandler menneskelig faktor og et foredrag som omhandler vanskeligheten av å ta beslutninger når omgivelsene er komplekse og dynamiske.

Hun trekker også fram foredrag fra Bruce Edgerly og Peter Höller.

– Alle de internasjonale foredragsholderne representerer ulike områder; Canada, USA og Østerrike, noe som er flott for å få frem ulike syn på beslutningsprosesser i skredutsatt terreng. I tillegg gleder jeg meg til ulike andre foredrag fra Norge og Sverige. Dette blir stas!

Hele programmet kan leses i sin helhet her.

– Dersom man er helt uerfaren, vil man ha brukt for Skredkonferansen da?

– Ja, det finnes deler av programmet som er for alle målgrupper. Alt fra grunnleggende om skred, til mer akademisk, dypdykkende temaer, understreker Hallandvik.