Datoen er nylig bestemt, og selv om programmet ikke er spikra, lover arrangøren nok ei velfylt helg med viktig påfyll til absolutt alle som har noe med snøskred og gjøre, både fagfolk og de som ferdes i vinterfjellet kun på fritiden.

Lover solid innhold

Annonse

– Hovedtema for høstens konferanse er ikke bestemt ennå, men jeg kan love en rekke dyktige foredragsholdere fra både Norge og utlandet, i tillegg til frisk debatt og muligheten til å treffe masse hyggelige skifolk, på den tida av året når tanker om snøskred begynner å komme, sier Erlend Sande.

Fri Flyts ansvarlige redaktør er med i styringsgruppa for Snøskredkonferansen, og han oppfordrer folk til å begynne å tenke på hvordan de kan bidra på konferansen.

– Vi ønsker så mange og gode bidragsytere som mulig, og folk må gjerne melde sin interesse allerede nå, sier han.

TMM_9439
TMM_9439

I STYRINGSGRUPPA: Ansvarlig redaktør i Fri Flyt; Erlend Sande. Foto: Tore Meirik

– Mase nyttig læring

Skredvarsling var hovedtema på fjorårets konferanse i Sogndal, og de siste årene har fokus økt på terreng og terrengvurdering.

– Konferansen gir godt innblikk i det siste og nyeste innen skredforskning og snøskred generelt, og dette med terrengvurdering er sentralt innenfor toppturboomen som ikke ser ut til å stoppe med det første. Samtidig byr konferansen selvsagt på masse nyttig læring og sikkert noen tankevekkere, sier Sande.

Trondheim midt i blinken

I år er første gang Skredkonferansen arrangeres i Trondheim, og første gang uten at stedet er en aktuell skidestinasjon.

– Vi har hatt en tanke om å få til skiturer den samme helgen, men det viser seg at vi alltid er for tidlig ute for akkurat det. Men Trondheim er interessant fordi byen har sterke tradisjoner for skikjøring og et stort og ivrig student-skimiljø. Skimiljøet i byen ble rammet hardt av skredtragedien i Øksendalen i fjor, noe som også gjør byen aktuell for Skredkonferansen, sier Sande.

I fjor ble alle de 300 billettene til konferansen i Sogndal utsolgt. Det er ennå ikke klart hvor mange billetter som kommer for Trondheim, men det kan være lurt å følge med på Skredkonferansen nettsider både for oppdateringer i programmet og  billettsalg.