Stem på din finale-favoritt

Fem finalebilder er plukket ut, og nå skal du avgjøre hvem som vinner en Salomon Shift-binding.

Sist oppdatert 7. desember 2018 kl 10.00
FEM FINALISTER: Stem på ditt favorittbilde her!
FEM FINALISTER: Stem på ditt favorittbilde her!

Hele 143 bilder kom inn til konkurransen, hvor en jury med folk fra Fri Flyt og Salomon-importør Amer sports skal kåre en vinner som altså får en Salomon Shift-binding. 

Les mer om konkurransen her!  

– Vi fikk inn veldig mange gode bidrag, og det er nok dessverre mange som føler de fortjener en plass i finalen, men som dessverre havna utenfor. Men sånn er det, vi måtte plukke ut fem bilder, og det hele skal avgjøres i avstemningen under. Vi har lagt vekt på variasjon blant finalebildene, og kreativitet har gitt bra uttelling for fotografene, sier Tore Meirik fra Fri Flyt.

Han sitter i juryen sammen med kollega Magnus Utkilen og Joakim Dokka fra Amer sports, og det er de tre som har plukket ut bildene.

Under artikkelen finner du avstemningen, og under der igjen er lenkene til de fem galleriene med alle innsendte bidrag til konkurransen. Avstemningen varer til 24. desember klokka 12.00.

Men først litt om bildene som nådde finalen: 

  • Håvard Dalen; Erland Holen, Strandafjellet, februar: 

Håvard Dalen
Håvard Dalen

– Håvard får først og fremst honnør for at han har drassa med seg en paraply for å gjøre bildet originalt. Ja, vi har sett bilder med både paraply og snorkel før, men vi har sett enda flere bilder av folk som kjører dyp snø. Håvard når finalen fordi han sto på litt ekstra for å gjøre et allerede veldig bra pudderbilde enda bedre. 

  • Joakim Giske Tvete; ukjent kjører, Hakuba, Japan, januar:

Joakim-Giske-Tvete
Joakim-Giske-Tvete

– Joakim får godt betalt for å jobbe litt ekstra for å finne en tøff vinkel fra motsatt side av dalen. Samtidig har han en veldig tøff komposisjon hvor dybde, fart, lys, skygge og urørt snø spiller godt sammen og skaper en kul effekt. Bildet har veldig fine linjer og fin symmetri.

  • Kristian Aalerud; Are Ringheim på Trondskjortetind, Øksendal, oktober:

Kristian-Aalerud
Kristian-Aalerud

– Bra stil på kjøreren, tøft terreng, fin komposisjon og nydelig skiføre (bonus for at dette er inneværende sesong!) er en ting, men det er først og fremst det voldsomt dramatiske lyset som gjør dette bildet helt unikt. Ville vært enda tøffere uten spor, men bildet er mer enn tøft nok uansett. 

Oline Normann; Alexandra Johnsson og Håvard Rugeldal, Galdhøpiggen, 17. mai:

Oline-Normann
Oline-Normann

– Fotograf Oline beviser at å være på rett sted til rett tid er viktigere enn svindyrt kamera og avanserte innstillinger. Dette bildet sier minst 1 000 000 ord, er fullt av følelser og kunne ikke vært knipsa på et bedre tidspunkt – derfor når det finalen, selv om det er et skibilde uten skikjøring.

PS! Svaret ble ja!

  • Oscar Hallset, Einar Rosenhuag, Varden, Lofoten, 15. mars:

Oscar-hallset
Oscar-hallset

– En fryd for øyet! Et mystisk bilde det er deilig å hvile øynene på. Komposisjonen er bra og bildet er sterkt fototeknisk. Vi kunne gjerne sett dette som cover på et av vårnumrene til Fri Flyt.

Se alle bildene her:

Publisert 7. desember 2018 kl 10.00
Sist oppdatert 7. desember 2018 kl 10.00
Relaterte artikler
STARTER 27. JANUAR: Freeride World Tour-terminlista er klar, og nytt i år er seks konkurranser. Foto: Dominic Daher
Seks konkurranser

FWT starter 27. januar

Spektakulære omgivelser! Foto: Paul Norheim
Film nummer fire av seks er klar

Jostedalsbreen på sitt fineste

Christopher Lange ute med skade

Brakk bekkenet: – 10 av 10 i smerte

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue