– Jeg har jobbet mye med å få til dette. Det å få frem kombinasjonen av fjord og fjell i dette formatet (4K red.anm.) og i en sånn størrelsesorden er krevende. For meg var det helt fantastisk å kunne invitere venner til Norge for å få vist frem den naturen og de fjellene vi har her. Det har egentlig vært en stor glede å holde på med prosjektet, sier skiproff Karsten Gefle.

Filmen "Don't Crack Under Pressure" er den nyeste filmen til selskapet Nuit de la Glisse, og er laget av den franske filmskaperen Thierry Donard. Torsdag 21. januar har filmen premiere i Norge på Colosseum i Oslo.

Vil du se Karsten Gefle og de andre kjørerne i Nuit de la Glisse? Kjøp billetter her!

(Artikkelen fortsett er under traileren)

Filmen har allerede hatt premiere i mellomeuropa, og har blitt vist på 900 kinoer. På premieren i Paris ble det solgt 3000 billetter og full sal. Selv om mye av filmen har kjøring fra Alpene, var det likevel Sunnmøre de fleste la ekstra merke til.

– Etter filmen var det utrolig mange som kom bort og skrøt av segmentet fra Norge. Det var utrolig mye gode tilbakemeldinger, og det er jo helt fantastisk, forteller Gefle.

På ski i filmen får vi se Karsten Gefle, Wille Lindberg, Silvia Moser og Loïc Collomb-Patton, mens Matt Annetts kjører snowboard.

(Artikkelen fortsett er under bildet)

snoskred
snoskred

MAGISK: Hele turen til Sunnmøre ble avsluttet med denne kveldsturen på Smørskredtind. Foto: Søren Rickards

– Alle elsket Sunnmøre

Ifølge Gefle var det ikke bare publikum som lot seg imponere.

– Alle utøverne ble forelska i Sunnmørsalpene, og Thierry Donard har allerede sagt han vil tilbake, så da ligger alt til rette framover.

For også i år er en stor del av filmet spilt inn på Sunnmøre, som Karsten Gefle til daglig jobber med å utvikle som toppturdestinasjon. Ifølge skikjøreren kan man forvente seg 15 minutter fra fjellene på Vestlandet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

karsten
karsten

KAPTEIN: Det ble seiling og skikjøring i Sunnmøre. Foto: Søren Rickards

Mangfold

I tillegg til ski- og brettkjøring fra europeiske fjell har også filmen både kitesurfing, surfing, fridykking og også et segment med wingsuit.

– Det er klart at når man selger det inn til filmskaperne som det Sunnmøret kan være på maks sitter du med et ganske stort press på deg. Det er jo et ganske stort team som kommer hit, og det er i tillegg litt bingo når det er i begynnelsen av mai. Heldigvis fikk vi noen fantastiske scener, og det betyr mye for meg og området her at vi fikk til, sier Gefle.

– Hva er planen videre for deg nå. Du skal fortsette å filme?

– Nå jobber vi allerede med neste års film. Det er vel rimelig sikkert at det blir filming her i Norge også til vinteren. Dersom alle bitene faller på plass blir det da et enda større segment fra Norge, så nå får vi krysse fingrene for at det kommer godt med snø, sier skistjerna.

Se et utvalg bilder fra filmen her: