Superstjerna Karsten

Millioner av mellomeuropeere får se Karsten Gefle herje i sunnmørske fjell på kino i høst og vinter.

Sist oppdatert: 5. desember 2014 kl 12.59
FILMSTJERNE: Karsten Gefle er den norske skifilmstjerna som er langt mer kjent nede i Europa enn hjemme i Norge. Han er sentral i den nye Nuit de la Glisse-filmen, som hadde premiere i Frankrikes største kino denne uka.  Foto: Vegard Beie
FILMSTJERNE: Karsten Gefle er den norske skifilmstjerna som er langt mer kjent nede i Europa enn hjemme i Norge. Han er sentral i den nye Nuit de la Glisse-filmen, som hadde premiere i Frankrikes største kino denne uka. Foto: Vegard Beie
Lesetid: 2 minutter

Denne uka var Karsten på plass i Paris for verdenspremieren på Nuit de la Glisse-filmen Addicted to Life. I en stappfull kinosal med 3000 publikummere var Karstens skikjøring og sunnmørske fjell blant de desiderte høydepunktene i den franske storfilmen.

Svære greier

– Norge-segmentet, som er filmet på Sunnmøre, ble veldig godt mottatt. Inntrykket mitt er at biten fra Norge var noe av det publikum likte best, og det er hyggelig, siden filmen har ganske vanvittige bilder av mange slags sporter på vanvittige locations. Særlig da vi bada i fjorden syns franskmenna det var tøft, sier Karsten.

Addicted to Life er hans sjuende Nuit de la Glisse-film, og innsatsen har gjort gjøvikingen til en langt mer kjent skipersonlighet nede i Europa enn hjemme i Norge. Ifølge egenreklamen kommer hele 62 millioner seere til å få med seg filmen, som går på kino i alle alpelandene.

– Jeg har aldri skrevet så mye autografer før, som på premieren! Det er skikkelig, gøy, og en av de få gangene man føler seg som en slags rockestjerne.

2_Ski-Norway-Addicted-to-Life-NDG2014-10-copyright-Perfect-Moment-Entertainment
2_Ski-Norway-Addicted-to-Life-NDG2014-10-copyright-Perfect-Moment-Entertainment

KJENDIS: Karsten Gefle er litt ev en skikjendis nede i Europa –mye på grunn av hissig kjøring i en drøss Nuit de la Glisse-filmer.

Jobber med Norge-visning

Norge og sunnmørsfjellene har sitt eget segment i filmen, og det er her Karsten er på plass. Han har med seg den svenske skikjøreren Wille Lindberg og snowboarderen Matt Annetts.

– Vi filma i starten av påska, og var blant annet på Store Smørskredtind og Slogen. Jeg syns ikke Norge-segmentet sto tilbake for noe annet i filmen, også regissør Thierry Donard var fornøyd, sier Gefle, som allerede er i gang med planlegging av ny filmrunde i Sunnmørsalpene denne vinteren.

– Får vi se filmen i Norge?

– Vi jobber med det nå. Men først skal de på en ganske omfattende premiererunde på kinoer nede i Europa, så får vi se. Vi trenger en partner for å få til visning, og jeg håper det ordner seg.

10822583_10152890130569044_974647659_n
10822583_10152890130569044_974647659_n

PREMIEREFEST: Karsten Gefle (nummer to fra høyre) sammen med de andre utøverne på premierefest i Paris. 

Mens vi venter på selve filmen kan vi kose oss med galleriet fra innspillingen i Norge:

Publisert 5. desember 2014 kl 12.59
Sist oppdatert 5. desember 2014 kl 12.59
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen