Hit kommer High Camp

Det blir spekatulært når High Camp får en ny destinasjon.

Sist oppdatert 13. november 2015 kl 13.06
FJORD: Det er i disse omgivelsene High Camp vil være i til neste år. Her med Karsten Gefle. Foto: Vegard Breie
FJORD: Det er i disse omgivelsene High Camp vil være i til neste år. Her med Karsten Gefle. Foto: Vegard Breie

– Dette er top notch av hva vi kan tilby i Norge når det kommer til opplevelser og toppturer. Jeg tror dette er den mest optimale plassen å ha High Camp på, sier frikjøringsproff og prosjektleder i Ski The Fjords, Karsten Gefle.

For når High Camp sparkes i gang i 2016 blir det med ny turdestinasjon.

Lokale entusaister som Håvard Myklebust, Stig Helseth (fotograf og forfatter av Toppturar i Sunnmørsalpane) og Karsten Gefle har sammen med Fri Flyt og prosjektleder Brynjar Åmot lenge ønsket seg High Camp til Sunnmøre etter at festivalen var på Standalshytta i 2004. Dermed blir Sagafjord Hotell, innerst i Hjørundfjorden, den nye High Camp-destinasjonen i 2016. Det betyr at den populære toppturfestivalen går på Sunnmøre og på Turtagrø til neste år.

Naturlig destinasjon

For Brynjar Åmot var det naturlig å se til Sunnmøre foran neste sesong.

– Sunnmørsalpene og Hjørundfjorden har utrolig mange flotte skifjell. I tillegg er Sagafjord Hotel, som blir arena for festivalen, et utrolig flott hotell som innehar alt av nødvendig logistikk. Hele området har en komplett pakke som gjør at jeg har veldig stor tro på at High Camp Sunnmøre virkelig kan bli en suksess, sier prosjektlederen.

Det er skistjerna Gefle enig i.

– Sunnmøringene tror områdene er mer kjent for andre enn det de egentlig er. Jeg tror dette er en ukjent perle for mange, både Sagafjord og Hjørundsfjorden, sier Gefle, som selv ble klar over toppturområdet først for fire år siden.

brynjar-breuer
brynjar-breuer

FORNØYD: Sponsorsjef Henrik Breuer og prosjektleder Brynjar Åmot er svært fornøyd med den nye High Camp-destinasjonen. Her sammen med Karsten Gefle (i midten). Foto: Marius Myklebust / Møre-Nytt

High Camp ble arrangert for første gang på Turtagrø i 2001 av Fri Flyt, og har siden vokst seg til å bli Norges største toppturfestival, og en av de største i verden. Der møtes ski- og fjellentusiaster til både foredrag, guida toppturer og festivalliv.

– Lyngen går dermed ut. Kan du si noe om hvorfor?

– Vi har lenge ønsket å få til High Camp på Sunnmøre, og da muligheten bød seg i år valgte vi det. Vi ønsker også å få til noe i Nord-Norge, men vi har valgt å fokusere på Sunnmøre i år, så får vi se hva som skjer i framtiden.

Bredt spekter

Karsten Gefle, som nå bor i Ålesund, mener rett og slett High Camp har skutt gullfugelen når de reiser til Sunnmøre for første gang.

– Området har ingen begrensinger. Det er rett og slett en stor lekeplass. Det er både rått og vildt, og har et utrolig bredt spekter både av opplevelser og topper, sier Gefle.

High Camp på Sagafjord starter 10. mars og varer til 13. mars, mens Turtagrø går fra 28. april til 1. mai.

PS: Billettslaget til High Camp på Sunnmøre starter 16. desember, mens billettsalget for Turtagrø starter 1. februar. Billetter kjøper du hos ffshop.no. Vil du lade opp til arrangementet kan vi anbefale boka Toppturar i Sunnmørsalpane.

HC
HC

TOPPTUR: Gefle på topptur i Sunnmørsalpene. Foto: Vegard Breie

Se bilder fra fjorårets High Camp her:

Publisert 13. november 2015 kl 12.53
Sist oppdatert 13. november 2015 kl 13.06
annonse
Relaterte artikler
FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen