Nå kommer toppturboka Norge har ventet på

Etter en lang og krevende prosess er endelig Toppturar i Sunnmørsalpane på vei til butikkhyllene.

Sist oppdatert: 2. oktober 2015 kl 09.19
UTE: Endelig er Toppturar i Sunnmørsalpane her. Boken får du hos ffshop! Foto: Håvard Myklebust
UTE: Endelig er Toppturar i Sunnmørsalpane her. Boken får du hos ffshop! Foto: Håvard Myklebust
Lesetid: 3 minutter

– Dette gleder jeg meg veldig til. Det har vært et omfattende arbeid, og nå er det kjekt å kunne sette et punktum. Det å kunne videreformidle turmuligheter i Sunnmørsalpene til andre, som det virker som stadig flere har interesse av, er veldig gøy, forteller forfatter av boken Toppturar i Sunnmørsalpane, Stig Jarle Helset til Fri Flyt.

Sammen med fotograf Håvard Myklebust har de nå skapt en både etterlengtet og omfattende guidebok over omlag 80 krevende, og mindre krevende toppturer i de sagnomsuste Sunnmørsalpene. Etter en lang og krevende prosess ser han nå frem til at boken havner i butikkhyllene.

Selv om det er Helseth som har forfattet boken vil han ikke ta æren alene.

Stig_J._Helset._Portrettbilete
Stig_J._Helset._Portrettbilete

– Jeg har hatt med meg Håvard Myklebust, som gjør en utrolig god jobb som fotograf. Han har klart, i løpet av de to siste årene, å ta bilder av 90 prosent av turene i boka- og det er ikke hvilke som helst bilder. Det er gode bilder som jeg tror vil være bærende for boka, og som er helt avgjørende for informasjonsverdien, sier Helset.

– Har det vært krevende?

– Det har vært veldig mye detaljarbeid som er ekstremt viktig at er korrekte, og det er krevende å skaffe til veie slike detaljer. Må må dobbeltsjekka alt mulig, sier forfatteren, som til daglig jobber som førstelektor i språk og litteratur ved Høgskulen i Volda.

For selv om både Helset og Myklebust er aktive topp-turister som behersker de fleste utfordringer har det vært viktig for de å kunne gi noe til alle i denne boka.

– Vi har lagt vekt på å ha bredde med noen korte, snille og skred-trygge turer på 500-600 høydemeter for å kunne gi noe til alle. Da kan folk starte med disse turene, også jobbe seg videre med noen av de mer krevende etterhvert, forteller forfatteren.

– En skikkelig toppturbok for Sunnmørsalpene har vært et savn hos mange. Hvordan tror du den blir mottatt?

– Jeg både tror og håper den blir godt mottatt, og den blir populær. Den responsen vi har fått i sosiale medier etter at vi gjorde prosjektet kjent har vært overveldende. Det er veldig, veldig mange som gir utrykk for at de gleder seg til boka, forteller Helset.

– Er du spent?

– Det er klart at når du har jobbet så lenge, og brukt så mye tid på et prosjekt, vil man at flest mulig skal være interesserte. Så jeg er spent, men har god tro, forteller Helset.

Kunne du tenkt deg en topptur i Sunnmørsalpene? Boken er nå på FFShop.no

Publisert 2. oktober 2015 kl 09.19
Sist oppdatert 2. oktober 2015 kl 09.19
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen