– Det blir veldig bra forhold her, og vi har mer enn nok snø. Det er fem år siden vi åpnet så tidlig, og det er 14 dager tidligere enn i fjor. Det har vært veldig gode og stabile forhold for å produsere kunstsnø lenge nå, så vi har hatt god tid til å kjøre mye tråkkemaskin og få bakkene klare uten mye stress. Det er ikke ofte vi har så bra kunstsnøbakke til åpningshelga, sier Jan Linstad ved Skistar i Trysil.

Klokka 09.00 i dag, 11. november, åpner Fjellekspressen og bakke nummer 15, samt bakke 21 i barneområdet, og det vil ikke drøye lenge før Trysil kan åpne minst en nedfart til, samt bakke nummer 63 i Høgegga for lag og treningsgrupper. Nederst i bakke 15 vil det også bli laget noen parkelementer inkludert et par hopp, bokser og rails.

Annonse

(Artikkelen fortsetter under bildet)

jan linstad

ÅPNER NÅ: Driftssjef i SkiStar Trysil, Jan Linstad, er klar for sesongstart fredag 11. november. Foto: Ola Matsson / Skistar

Dermed åpner Trysil heisene sammen med flere norske skianlegg til helga, i det som kan omtales som den reelle sesongstarten i Norge for den kommende vinteren. 

Både Linstad og resten av bakkemannskapet gleder seg til sesongåpningen.

– Dette har vi jobbet mot og gledet oss til siden vi stengte i april, sier Linstad, og antyder at de regner med mellom 1.100 og 1.400 besøkende bare på lørdag.

– Det er først og fremst entusiastene som kommer den aller første helga, de som har fulgt med lenge på når vi skal åpne, sier Linstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

kf

KLARE: På Kvitfjell er man også klare til å ta i mot gjester. Foto: Alpinco

Over 15 skisteder åpner i helga

Fpr det er ikke bare Trysil som åpner denne helga. Over hele Østlandet fyres heisene opp, mens det ennå drøyer noe for resten av landet.

I Hemsedal går Hollvin Ekspress fra klokka 9 i dag 11. november, og anlegget har to bakker åpne: Hemsedalsløypa og Trolløypa i barneområdet, men med gode forhold for snøproduksjon åpner flere bakker fortløpende, sier Kenneth Larsen i SkiStar Hemsedal.

Geilo, som riktignok åpnet parkløyper allerede til høstferien, åpner sin ordinære sesong med Sonjaløypen og en heis på Geilosiden på lørdag, samt at tidligparken i Havsdalen er åpen.

Hafjell åpner på lørdag med tre heiser og fem nedfarter: Stolheis 3, Fjellheisen og Gaiaheisen, Hafjelløypa, Fjelløypa, Gaialøypa, Bamseløypa og Hareløypa.

I Kvitfjell åpner familiebakken denne helga.

Skeikampen åpner på lørdag med tre heiser (heis A, B og E) og fire nedfarter (1,2,8,9). Nedfart 9, terrengparken, vil i første omgang preppes for alpinkjøring.

Sjusjøen skisenter har åpent i barnebakken, mens resten av anlegget åpner 19. november.

Gålå åpner hovedløypa i Blåbærfjell og barneområdet på lørdag.

Norefjell åpner to heiser (Bøeseterheisen og hotellheisen) på lørdag.

Kongsberg skisenter åpner to heiser og to nedfarter i helga.

Gaustadblikk åpner også for sesongen på lørdag.

Beitostølen har en heis åpen.

Vrådal Panorama skisenter åpner ett skitrekk og barneområdet på lørdag.

Ål skisenter håper å åpne deler av anlegget sitt denne helgen, men spesifiserer ikke hvor mye eller hvilke deler.

Nesbyen alpinsenter åpner barnebakken i full bredde på lørdag, og det jobbes for fullt for å få Tverrlia klar til helga.

Oslo skisenter åpner barnebåndet på Trollvann, og planlegger åpning av skisenteret 19 november.

Lommedalen planlegger åpning i dag, 11. november.

Vaset, Rauland, Tyin-fjellet, Aurdal-Vadres og Haukelifjell åpner 19. november, og Hovden helga etter, 27. november.