– Det er veldig mange som banker på døra til landslaget, men de banker fortsatt bare litt. De må vise internasjonalt at de fortjener en plass på laget, sier sportssjef Christopher Frankum om uttaket av talentene.

På Kongsgården på Bygdøy i Oslo ble de nye landslagene presentert og offentliggjort for første gang. Der ble det klart at Johanne Killi flyttes fra juniorlandslaget og opp på a-landslaget.

Det er med andre ord disse navnene som skal kjempe om plassene til blant annet førstkommende OL i Sør-Korea. Fullstendig liste finner du nederst i denne saken.

Talentfull gjeng

Blant navnene på landslaget finner vi blant annet Birk Ruud, som vant norgescupen for yngre juniorer i fjor, Marina Johansen- som kom til finalen i European Open forrige sesong, i tillegg til Ferdinand Dahl og Henning Hansen Pytte, som kom på første- og andreplass i norgescupen for juniorer i fjor. 

Uslaaelige-Birk_ordinary_1200
Uslaaelige-Birk_ordinary_1200

Birk Ruud har såvidt fylt 15, men blir likevel spådd en lysende fremtid i parken. Foto: Torbjørn Buvarp

– Det er definitivt noen som har en triks-portefølje som er i verdensklasse, men det mangler fortsatt litt erfaring og resultater på konkurranser. Gjennom denne sesongen kommer vi til å se noen slår gjennom som ikke er like kjente for alle andre enda, sier Frankum.

– Ser fremtiden lys ut for Norge?

– Det vil jeg si. Det er et ungt landslag, og de talentene som banker på døra er enda yngre. De neste årene lover bra, og alle er ved god helse. Det ser lyst ut, og mange som kan utvikle seg i løpet av de neste årene, sier sportssjefen.

En som ikke har blitt viet plass på noe landslag er fjorårets norgesmester Robert Ruud, som i fjor var med for juniorene.

Disse kjører på juniorlandslaget i sesongen 2015-2016:

Jens Aarbakke Johnsen, Lillehammer Skiklub

Eirik Sæterøy, Aron Skiklubb

Birk Ruud, Bærums Skiklub

Ferdinand Dahl, Ingierkollen Rustad Slalomklubb

Henning Hansen Pytte, Kongsberg freestyleklubb

Marina Johansen, Tromsø Slalåm- og freestyle klubb