Terje Nordgård Larsen og Ronny Dahl var det skjeggete radarparet som gikk større enn alle andre både på det ene og det andre viset, og de to var i flere år blant de råeste frikjørerne i Norge (Narviks tredje frikjøringssønn er den litt yngre Robin Fagerli). Og ingen kan være uenige i at Terje Nordgård Larsen hadde tidenes beste mutegrab blant de norske frikjørerne.

Eller var det Patrik Søreide? Stem på norgeshistoriens fineste ski-mutegrab under artikkelen!

– Hvor er du nå Terje? (Geografisk, i livet og sånn ellers)

–Bor i Narvik, har samboer vi har to jenter på 6 og 10 år. Jobber som avdelingsleder i et entreprenørfirma. Jentene kjører aktivt alpint så jeg er selv mye på ski med dem. Fritiden går  til familieliv, fisking på fjell/hav og pokerspilling.

– Når slutta du å kjøre ski?

– Ble far i 2004, da var det naturlig å etablere seg å begynne å jobbe fast. 

– Hvorfor?

– Da jobbet jeg som håndverker og ble etterhvert utdannet forskalingssnekker, valgte i 2010 å begynne på ingeniørstudiet retning bygg. Ferdig utdannet i 2013.

2
2

RØLDAL: Det gikk vanligvis hardt for seg under Røldal Freeride Challenge, for eksempel i forbindelse med Terje N. Larsen og store klippehopp. Dette er fra 2001. Foto: Lars Kristian Haugen.

– Hva var det siste du gjorde på ski som du var spesielt fornøyd med?

– Jeg var med på Lofoten freeride i 2011 fornøyd med det

– Følger du med på skiscenen fortsatt? Hvem imponerer deg mest?

– Følger litt med på skiscenen, det meste er vel imponerende.

– Har du planer om et comeback?

– Har ingen plan om comeback, men plan om å kjøre mer pudder og gjerne en tur til Chamonix igjen.

3
3

PÅ HJEMMEBANE: Mørkholla i Narvik er bakgården til Terje Nordgård Larsen. Mutegrab og 10-meters huck på telemarkski er ikkeno problem når du har hjemmebanefordel på slutten av 90-tallet. Foto: Jeff Webb

– Hvis du skulle se én skifilm i høst: Hvilken? Og hvorfor?

– Blir sikkert å se en skifilm i høst, men jeg vet ikke hvilken. Er ikke oppdatert.

– Hva savner du mest med å være profilert skikjører?– Det jeg savner mest med å være en profilert skiboms, eller altså en kar som jobbet hardt på høsten for å kunne ha ferie i mange måneder på vinteren, er vel at det var kjekt med laaaaang ferie, farte rundt på mange forskjellige skisteder og være ilag med artige folk.

Hvem hadde den fineste mutegrabben Terje N. Larsen eller Patrik Søreide?

Se flere bilder av Terje i galleriet under!