– BC er definitivt stedet å være akkurat nå. Vi har akkurat rundet 300 centimeter med snø, sier skisenteret Revelstoke på sin Facebook-side.

For det er anleggene i British Columbia som har mest snø i Amerika. På toppen av Revelstoke ligger det tre meter snø, og anlegget åpner om 11 dager. Ifølge snowbrains.com er det området i Amerika med mest snø akkurat nå.

Annonse

Men de er langt fra alene i snøkalaset; Mt. Baker i Washington åpner heisene allerede torsdag 19. november, og i det som kan sies å være alt fra en krampeaktig sesongåpning. Ifølge deres offisielle nettside ligger det nå over en og en halv meter snø på toppen.

Denne uken har det snødd godt både i Norge og i Alpene, og i Chamonix er det ventet en meter snø på toppen inn mot helga. Likevel blir det lite sammenlignet med tilstandene i USA og Canada. Ned mot bunnen har Mt. Baker i underkant av en meter snø, mens Alpe-snøen kun er ventet på toppene.

Fra Mt. Baker:

Ifølge værmeldingstjenesten wepowder.com er det også over en meter snø på Mt. Hood og Timerline Lodge ved rundt 2000 moh.

Skiproff Chris Rubens film fra skianlegget er definitivt bevis nok fra Revelstoke:

Silly deep.Check @_seancochrane for a different angle.@seerevelstoke @salomonfreeski @kaskofsweden @theprobar @dissentlabs @freshskis @revelstoke #TheRealStoke #ExpandYourPlayground #explorebc #skirevelstoke #almosttoodeep #revelstokeproblems
Posted by Chris Rubens on 17. november 2015