– Vi har en stor arrangørsted med proffe frivillige, både i og utenfor Hemsedal. Skistar har hatt flere verdensmesterskap i Åre de siste åra, og det er mange som har erfaring med FIS-samarbeid, sier leder i alpingruppa i Hemsedal IL, Anneli Rosberg Vøllo til Hallingdølen.

Tidligere denne måneden var skisenteret tydelige i et brev adressert til Norges Skiforbund og Erik Røste. Det populære skisenteret i Hallingdal ønsker VM i alpint i 2025.

Annonse

– På Skitinget i vår etterlyste de arrangører av et VM, og mente Norge burde melde seg som arrangør. Den utfordringa tok vi, forteller Vøllo.

Hemsedal, som anses som Norges nest største skianlegg etter samarbeidspartner Trysil, har tidligere arrangert NM og europacuprunder. Nå ser de altså for seg å få de aller beste til bygda. Hemsedal er riktig nok ikke alene om å ville ha skifesten til sitt skianlegg. Også Narvik ønsker å få verdensstjernene til sine bakker i 2025, sammen med Kvitfjell/Hafjell.

Responsen fra Skiforbundet har likevel vært positiv.

– Kvitfjell/Hafjell er et riksanlegg, men det er ikke dermed sagt at de skal arrangere VM. Narvik har også meldt seg på. Men kanskje en søknad fra Hemsedal er det som skal til, mener Vøllo.

Et endelig svar ligger dog langt frem i tid. Søknaden må gjennom flere ledd, før den til slutt vil bli avgjort av FIS i juni i 2020.